<
Танзания

Танзания, официално Обединена република Танзания (на суахили: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania ), е държава в Източна Африка. Граничи с Кения и Уганда на север, Руанда, Бурунди и Демократична република Конго на запад и Замбия, Малави и Мозамбик на юг. На изток бреговете на Танзания се мият от водите на Индийския океан.
Името на държавата е образувано от Танганайка (територията на континента) и Занзибар (архипелага в Индийския океан). Двете са британски колонии до 1964 г., когато се обединяват под името Обединена република Танганайка и Занзибар. По-късно през същата година името е променено на Обединена република Танзания.
През 1996 г. държавната администрация се премества от Дар ес Салаам в Додома, която съответно става столица. Въпреки това Дар ес Салаам продължава да бъде градът с най-голямо търговско значение.

Разгледай нашите предложения
Mnemba Island, Занзибар, Танзания
Пропит с култура и история, Занзибар примамва авантюристи, мореплаватели и търговци от далеч. Известен като островът на подправките, от в...
Grumeti Serengeti River Lodge, Национален ...
Grumeti Serengeti River Lodge е разположен в отдалечените западни части на Националния парк Серенгети, където ще имате едно неповторимо и...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X