<
Сингапур

Името Сингапур произхожда от санскрит, съставено е от думите синга и пура, и означава „Лъвски град“. 

Сингапур е една от най-гъсто населените страни в света (6489 д/km²). Населението е много разнородно етнически – китайци (77%), малайци (14%), индийци (7%). Останалите 2% са европейци, японци и други народности.
Национален език по исторически причини е малайският, на който се пее и националния химн „Напред, Сингапур“. Официалните езици са английски, мандарин, малайски и тамилски. 

Сингапур се състои от 63 острова, в това число и главния остров.  Най-високата естествена точка на Сингапур е Букит Тимах (176 m).
Градът се намира почти на екватора, затова температурните колебания на климата са минимални. Средната температура през януари е с 1 °C по-ниска от средната температура за юни (съответно най-студения и най-горещия месеци). Климатът е екваториален. Най-ниската температура в града е достигнала 19,4 °C, най-високата – +36 °C. Средният годишен минимум е 25 °C, а средният годишен максимум – +31 °C. 

Разгледай нашите предложения
Екскурзия до Камбоджа, Сингапур, Банкок и ...
Ще ви отъведем до: омагьосващия, пъстър и вълнуващ свят на Тайланд  - фантастичен микс от луксозни курорти, древни храмов...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X