<
Франция

Франция е държава в Западна Европа, включваща и отвъдморски територии, разположени на други континенти, с обща площ над 130 000 кв. км и население над 2 000 000 души. Това са Мартиника, Нова Каледония, Френска Гвиана (Гиана), Реюнион и Гваделупа.

Столица е град Париж, а населението на страната наброява близо 67 милиона души. Тя е сред основателите на ЕС и държавата с най-голяма територия в съюза.
Франция е страната, за която е измислена думата „шик” – съблазнителна и надменна, старомодна и търсеща новото, но винаги характеризираща се с думите” не зная защо”.
Страната, дала на света шампанското, ястията, сготвени в касерол и сиренето Камембер е прочута най вече с уникалната по рода си национална кухня; ще намерите безброй места, за да задоволите капризите си. Но Франция е не само място за ядене и пиене, колкото ви сърце иска, има много други неща в тази очарователна страна освен първокласната кухня.

Разгледай нашите предложения
Cheval Blanc Paris 5*, Франция
From Paris, with Love! В сърцето на Града на светлината - Париж, на няколко крачки от Лувъра и модният квартал Маре, известен с бутици...
Луксозна ски - почивка в Куршавел, Hotel L...
Куршaвел - световната ски столица е район от феноменалните Трите долини в легендарната долина Тарантез. Карането на ски тук може ...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X