<
Бразилия

 

Бразилия е петата по големина страна в света и третата по големина в Америка с обща площ от 8 514 876,599 km². Територията ѝ обхваща три часови зони и се пресича от два от петте основни паралела: Екватора, минаващ през устието на река Амазонка и Тропика на Козирога, пресичащ град Сао Пауло.Страната заема обширна площ на източния бряг на Южна Америка и включва голяма част от вътрешността на континента,споделяйки обща граница с Уругвай, Аржентина и Парагвай, Боливия и Перу, Колумбия, Венецуела, Гаяна, Суринам и Френска Гвиана. Страната включва множество океански острови, като скалите Сао Педро и Сао Пауло, Фернандо ди Нороня, Тринидади и Мартин Вас както и група малки острови и коралови рифове наречени Атол дас Рокас.


Бразилия смайва с красотата си! Има огромни пространства неизследвани тропически гори, острови с божествени тропически плажове и безкрайни гори. И не на последно място - местни жители, смайващи туристите с енергичност, чар и веселие. Музиката и танците са толкова важни тук, колкото яденето и спането. Ще откриете толкова различни стилове, колкото са различни хората - от чувствените ритми на самбата до отсечените ритми на Бахия.
Бразилското население възлиза на около 190 млн. души. Населението е силно концентрирано в Югоизточния и Североизточния регион. Най-големите метрополни региони са около градовете Сао Пауло, Рио де Жанейро и Бело Оризонти – всички намиращи се в югоизточната част на страната. Основната част от съвременните бразилци произхожда от коренните жители на страната, португалски заселници, други европейски емигранти и африкански роби.

Бразилската конституция предвижда религиозна свобода, а това определя Бразилия като светска държава. Законодателството забранява всякаква дискриминация на религиозна основа, но Католическата църква се ползва с привилегирован статут и католицизмът е доминиращото вероизповедание в страната, което прави Бразилия най-голямата католическа страна в света.
Официален език на Бразилия е португалският. Също така официално е признат и защитен бразилският жестомимичен език. Португалският се говори от почти цялото население и на практика е единственият език, използван във вестниците, радиото, телевизията и за бизнес и административни цели. Бразилия е единствената страна в Америка, в която се говори португалски, което прави езика важна част от бразилската национална идентичност и разграничава културата на страната от тази на нейните испаноговорящи съседи.

Разгледай нашите предложения
Екскурзия до Аржентина, Бразилия и водопад...
Самолетни билети за всички международни и вътрешни полети с включени летищни такси: Всички трансфери летище – хотел – ле...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X