<
Мексико

Aко Латинска Америка пленява сърцето ви, елате в Мексико!

Всички познават тази латиноамериканска държава под името Мексико, но всъщност нейното официално име е Съединени Мексикански Щати (Estados Unidos Mexicanos).

Мексико е една от най-добрите туристически дестинации в света, а местата, които си струва да се посетят, чисто и просто са стотици. Всяко кътче от тази уникална и наситена с цветове и усещания страна носи някаква магия. Тропическото слънце гали кожата 365 дни в годината, плажовете са златни като от някакъв прекрасен сън, храната е наситена с аромати и вкусове, а хората са топли и гостоприемни.
Мексико Сити е възхитително място, което заслужава да бъде посетено.  Със своите 20 милиона души население това е третият град в света по брой на населението. Разполагащ с изобилие от паркове, музеи, църкви, търговски центрове, този град е един от градовете, предлагащи най-разнообразни забележителности на своите туристи.  Основан  от ацтеките, Мексико Сити е столица на Мексико. Той  е ''сгушен'' в Мексиканската долина, на надморско ниво около 2199 метра. Градът е финансов и културен център на страната.  Той е рай за любителите на изкуството – изобилства от  музеи, дворци и църкви.

Около 60% от населението на Мексико се състои от метиси – потомци от смесена северноамериканска и европейска кръв. В Мексико се говорят 68 местни езика. Само Индия има повече родни езици.

Мексико вече има 32 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство, което е повече от всяка друга страна в Северна и Южна Америка.

Любопитно:

  • Шоколадът, лютите чушки и царевицата, която вече споменахме, са въведени в света от Мексико.
  • Юкатан е наречен така по недоразумение. Когато испанците пристигнали, те попитали как се казва мястото, а местните отговорили „Юкатан”. На местен език Юкатан означава „не те разбирам“, но испанците помислили, че са отговорили с името на мястото.
  • Мексико е дом на много рядък вид заек, наричан вулкански заек, защото живее близо до мексиканските вулкани.
  • Чихуахуа е най-малкото куче в света и е кръстено на мексикански щат.
  • Вкусната мексиканска кухня е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Един от най-популярните видове салати „Цезар“ всъщност няма нищо общо с римската титла, а е наречена на откривателя си – мексиканец на име Сезар. Също така всички киносалони по света трябва да благодарят на мексиканците за пуканките, които предлагат. Първите култури, които са произвеждали царевица, са населявали Мексико преди около 9 000 години.
Разгледай нашите предложения
One&Only Palmilla 5*, Сан Хосе де Кабо, Ме...
Луксозният курорт One&Only Palmilla 5* на лазурното крайбрежие на морето Кортес ви приветства! Заобиколен от блестящи ...
Casa Chablé 5*, Мексико
Сливането на времето и природата прави красотата на това място незабравима.  Уединено разположение; Превъзходна храна: за ва...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X