<
Руанда

Руанда е държава в Централна Африка. Тя граничи с Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания.
Повърхността на Руанда е силно разчленено плато с надморска височина 1500-2000 м. В северозападните части са разположени вулканични планини Вирунга с най-висок връх Карисимби - 4507 м.
Климатът е субекваториален, сезонно влажен. Средни месечни температури са 17-21 градуса по Целзий. Валежи - около 1000 - 1500 мм.
Кагера е Национален парк в Руанда с площ от 251 хектара и е създаден през 1934 г. за защита на фауната на тревистите савани.. Намира се на левия бряг на реката, на границата с Танзания. 
Местното население се състои от три етнически групи. Хуту, които съставляват мнозинството от населението, са земеделци от групата банту. Тутси са пастирски народ, заселил се в района през 15 век, който до 1959 е доминираща каста в страната. Туа са смятани за наследници на най-старите жители на региона.
Руанда е почти изцяло селска страна, като близо 90% от населението се занимава със земеделие и живее извън градовете. Тя е най-гъсто населената африканска държава. Руанда е бедна на природни ресурси, по-голямо наличие има на злато, калаена руда, волфрамит и метан. Страната има хидроенергиен потенциал и плодородни почви. Развиващ се отрасъл е туризмът.

Разгледай нашите предложения
Няма намерени данни!
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X