<
Кения

Keния е държава в Източна Африка, известна със своите живописни пейзажи и огромни резервати с дива природа. Обширни савани, осеяни с огромни стада от диви животни, заснежени екваториални планини, местни народи, които носят душата и цвета на земята.

Кения граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток. Столица е град Найроби.

 

КЛИМАТ:

От Юни до Октомври - Сухият сезон:
По това време на годината възможността за наблюдението на диви животни е най-добра. Храстите не са толкова гъсти, а поведението на животните е по-лесно предвидимо, тъй като те се събират около водоемите и реките.
Небето е ясно, дните са слънчеви и е малко вероятно да вали. Няма и много комари.
Сухият сезон съвпада с активния сезон, поради това цените са по-високи, а най-популярните паркове са претъпкани.

От Ноември до Май - Дъждовният сезон:
Това е най-доброто време да видите малките на животните. Пейзажът е пищен и зелен.
Мигриращите птици могат да се видят от Септември до Април и като цяло има много други видове, които могат да бъдат забелязани по това време на годината. Грабливите птици и щъркелите обикновено мигрират около средата на Ноември.
Също така големите стада слонове се завръщат в Масай Мара (Masai Mara), след като повечето антилопи, газели и зебри са си тръгнали. Въпреки това в резервата все още можете да видите много зебри, газели и антилопи.

От Mарт до Mай:
Дъждовете могат да бъдат непрекъснати, така че е най-добре да избягвате пътувания по това време на годината, особено след като някои хижи и лагери затварят. През останалата част от дъждовния сезон обикновено вали за кратко, предимно в следобедните часове или вечер.

 

Климат - субекваториален
Средни температури - по крайбрежието - 24-27°С; на запад - 22-24°С
Официален език - английски, суахили
Столица - Найроби
Най-голям град - Найроби
Валута - кенийски шилинг (KES)
Население - 33 829 590 души (2005)
Етнически състав - група нигер-конго - 65,0%, шари-нилска група - 28,3%, сомалийци - 2,5%, оромо - 1,0%
Религия - християни - 63,1%, християно-африкански църкви и секти - 7,2%, мюсюлмани - 14,8%, индуисти - 0,6%, местни традиционни вярвания и култове - 14,3%.
Часова зона UTC +3
Телефонен код +254
Internet TLD .ke

Разгледай нашите предложения
Giraffe Manor, Найроби, Кения
Giraffe Manor е единственото място в света, където можете да нахраните и снимате жирафи над масата си за закуска, да ги гледате о...
Голф - сафари в Кения
За пътуващите голфъри , търсещи разнообразна гама от голф игрища, съчетани със стандарти и услуги от световна класа. Времето е идеал...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X