<
Шри Ланка

Шри Ланка е богата и завладяваща държава, която изглежда има всичко, което един пътешественик може да желае. Страната е една от най-добрите дестинации за сафари извън Африка с изобилие от дива природа, разположена в 26-те национални парка. Има зелени тропически гори, мъгливи хълмове сред плодородни насаждения от чай и мили от заслепяващи се плажове. Разполагате с перфектна дестинация за почивка, на един малък остров!

Шри Ланка за първи път е колонизирана от португалците през 1505 г., след това от Холандия през 1658 г. и след това от британците през 1796г. Страната получава пълна независимост през 1948 г. Шри Ланка е наречена Цейлон от първия колониален владетел на острова, Португалия. Държавата променя името си в Шри Ланка, когато става република през 1972 година. Тя е първата страна в света, която има жена-премиер. През юли 1960г. Сиримаво Бандарайкайке, лидер на партията за свобода в Шри Ланка, спечели победата на общите избори и стана първата жена министър-председател в света. 

Знамето на Шри Ланка е еднo от най-старите знамена в света. Знае се, че знамето на златния лъв е донесено с първия цар на Шри Ланка (Виджая) от Индия. Златният лъв остава част от флага до 1815 г., когато Шри Ланка става Британски Цейлон. Златният лъв, който държи меча си, бе въведен отново през 1948 г., след като независимостта бе постигната през същата година.

 

Разгледай нашите предложения
Няма намерени данни!
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X