<
Армения

Република Армения се намира в Югозападна Азия. Граничи с Турция на запад, Грузия на север. Има общи граници и с Азербайджан на изток и с Иран на юг. Възниква през 6 век пр. н. е. на територията на Мала Азия. Армения е първата държава, която приема християнството като официална религия (301 г.). Днес в тази планинска страна можете да видите множество църкви, катедрали и манастири с невероятна архитектура, повечето от които датират от Х-XI в., златния век на Армения. В Ереван се намира библиотеката Матендарам, която съдържа една от най-богатите сбирки от древни ръкописи.

Арменската кухня е толкова древна, колкото и нейната история, като земята, на която стои. Арменските кулинарни традиции са на възраст над 2000 години. Изобилието на месо на арменските маси е резултат от най-древното развитие на говедовъдството в арменските възвишения, което води до такова разнообразие от животни и птици. Животновъдството е и източник на различни млечни продукти - основно зрели сирена, както и кисело-млечни продукти, които служат като основа за традиционните арменски ястия и напитки.
Супите в арменската кухня са много популярни; те се приготвят толкова умело, че ще запомните техния вкус до края на живота ви.

Разгледай нашите предложения
Екскурзия до Армения и Грузия – люлката на...
​Грузия и Армения – две от най-отдавна населените територии в света, в които има огромно разообразие от обекти, представляващи инте...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X