<
Колумбия

Република Колумбия е държава в северозападната част на Южна Америка, граничеща с Карибско море на север, Панама и Тихия океан на запад, с Венецуела и Бразилия на изток и с Еквадор и Перу на юг. Столицата на Колумбия е Богота, която по население е на 30-о място в света и 4-о в Южна Америка.

Първият град, който европейците основават през 1525 година, е Санта Марта, а само 13 години по-късно конкистадорът Гонсало де Кесада навлиза в сушата и основава Санта Фе де Богота или днешната столица.

Колумбия е втората най-биоразнообразие страна в света, след Бразилия. Един от всеки десет вида може да се намери тук. Това се дължи на релефа и природното богатство, защото в Колумбия има пустини, тропически гори, джунглата на Андите, савани, което позволява на всеки организъм да процъфтява. Не е ли впечатляващо, че на цялата планета Земя, Колумбия е на второ място по биоразнообразие на растенията и земноводните, на трето по палми и влечуги, на четвъртоо по бозайници и на първо по птици.

А знаете ли, че между 70% и 90% от изумрудите в света идват от Колумбия! Колумбийският изумруд е високо ценен поради наситения си яркозелен оттенък, а това е стандарт за качествени скъпоценни камъни. 

Колумбийското кафе печели трето място в света!

В Колумбия има над 30 различни вида екзотични плодове, което я прави рай за любителите им. Независимо дали ще ги консумирате директно откъснати от дървото или под формата на плодово смути, вие ще срещнете такива плодове като араза, карамболо, черимоя, куруба, гранадила, гуама, гуанабана.

Националната напитка на страната в Колумбия, известна като Агуадиенте - ликьор се прави от захарна тръстика.

Няма как най-щастливите хора с най-богатата природа да не изразяват себе си свободно. Богота е сред столиците в света с най-много графити изкуство. Тук идват художници от цял свят и рисуват по улиците. Цветни стенописи, изобразяващи сложни социални проблеми, протестно изкуство, почит към колумбийското наследство, причудливи карикатури. Всичко това покрива града и е задължително за всеки любител на градската култура да отиде в Колумбия.

Разгледай нашите предложения
Няма намерени данни!
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X