<
Аржентина

Аржентина се намира в югоизточната част на Южна Америка. Страна на богатствата - дълги плажни ивици, безкрайни пустини, красиви водопади, огромни мегаполиси.

Аржентина е втората по големина страна в Южна Америка и осма по големина в света след Русия, Канада, САЩ, Китай, Бразилия, Австралия и Индия. Арженитина граничи с Чили на изток, Боливия и Парагвай на север, и Бразилия и Уругвай на североизток. 
В Аржентина преобладават големите релефни форми. В западната част на страната в посока севр – юг се простира най-дългата планинска верига на планетата – Андите. Непосредствено до чилийската граница, в северните части на Аржентина се намира най-високия връх в Южна Америка – Аконгуа, който достига 6965 метра надморска височина. Южната част на Аржентина е заета от обширните плата на Патагония, а севртната половина от страната е заета от обширни тревисти пространства, наречени Лаплатска низина. Те са едни от най-плодородните области в света и са житницата на Южна Америка.

Разгледай нашите предложения
Екскурзия до Аржентина, Бразилия и водопад...
Самолетни билети за всички международни и вътрешни полети с включени летищни такси: Всички трансфери летище – хотел – ле...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X