<
Япония

Япония - земя на горещи извори, изтънчено красиви пейзажи и чаени церемонии

Япония е островна страна, която образува дъга в Тихия океан, на изток от азиатския континент. Територията й се състои от четири големи острови, които в низходяща последователност по площ са: Хоншу, Хокайдо, Кюшу, Шикоку, заедно с много други по-малки острови около тях. Тихият океан се намира на изток, а Японско и Източно Китайско море разделят Япония от азиатския континент. 
Япония е разположена по протежение на вулканичен пояс в тихоокеанския регион, на площ от 378 000 кв. км. Територията й е приблизително като тази на Германия, Финландия, Виетнам, или Малайзия. Това е само 1/25 от територията на САЩ и малко по-малко от територията на щата Калифорния. Крайбрежната ивица на Япония е доста разнообразна. На места, като например край Куджукурихама в префектура Чиба има дълги пясъчни плажове, които продължават без прекъсване близо 60 километра. Докато крайбрежието на Префектура Нагасаки се характеризира с полуострови и заливи и офшорни острови като архипелага Гото и островите на Цушима и Ики, които са част от същата префектура. Има също редица области на брега с много заливи и стръмни скали, дължащи се на потъване на част от крайбрежието в миналото поради промени в земната кора.

Разгледай нашите предложения
Екскурзия до Япония - тайната на икигай ил...
​„За нас, японците, да бъдем щастливи, преди всичко е, че на всяка възраст и във всеки момент, се занимаваме с това, с което искаме...
Екскурзия до Япония - сред нежните багри н...
„Под сянката на цъфналите вишни никой не е странник.“ Кобаяши Иса  Когато споменаваме Япония, сетивата ни се прена...
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X