<
Giraffe Manor, Найроби, Кения

Giraffe Manor е построен през 30-те години на миналия век, когато първата вълна туристи започва да пристига в Източна Африка. Бутиковият хотел е запазил стила си с елегантна фасада, красив интериор, слънчеви тераси и зелени градини.

Построен през 1932 г., Giraffe Manor е моделиран като визия на шотландска ловна хижа. Елегантните дългокраки жирафи обикалят поляните му от 70-те години на миналия век, когато Джок и Бети Лесли-Мелвил за първи път осиновяват осиротялото жирафче, наречено Дейзи. Таня и Майки Кар-Хартли купуват имението през април 2009 г. и го превръщат в световно признат хотел. Заобиколен от 12 акра частна земя, в рамките на 140 акра местна гора, емблематичното имение Giraffe Manor е известно със стадото си жирафи Ротшилд, които небрежно се разхождат из обширните земи. Може да отседнете в оригиналното имение, предлагащо шест стаи: Бети, Дейзи, Джок, Лин, Марлон и апартамента Карен Бликсен. През 2011 г. е създадена в съседство нова част от имението - The Garden Manor. Въпреки че е построено 78 години по-късно, Таня и Майки са използвали регенерирани материали от периода, в който е построено оригиналното имение, а дизайна му повтаря този на основната къща. The Garden Manor разполага и с шест прекрасни стаи за гости: Салма, Ед, Арлийн, Хелън, Кели и апартаментът Финч Хатън.

Всяка стая дава възможност да изпитате удоволствието от съприкосновението с жирафите и то е едно и също за гостите, независимо в коя част на къщата са отседнали. Вашето семейство може да очаква красиво обзаведени, елегантни стаи, които включват романтични легла с балдахин и добре обзаведени бани.

Всички гости ползват пълен пансион по време на престоя си, който включва закуска, обяд и вечеря и повечето напитки (домашни вина, спиртни напитки, бира и безалкохолни напитки, с изключение на шампанско и специални внесни вина и спиртни напитки). Предлагат се безплатни превозни средства с шофьор за разглеждане на забележителностите, но може да се наложи те да бъдат споделени в зависимост от търсенето и наличността.

В Giraffe Manor закуската е изпълнена със забавление. Не само можете да се насладите на апетитно меню, но има вероятност да бъдете прекъснати от някой от дружелюбните жирафи, подаващи глава през прозореца в търсене на лакомство – забавление за цялото семейство. Обяд с леки ястия и начало на вечерта с освежаващи коктейли, сервирани около искрящия огън, последвани от превъзходни гурме вечери в приветливата трапезария - всичко това е достъпно само за гости на хотела.

Прекрасните семейни дейности в Giraffe Manor включват екскурзии до близкото сиропиталище за слонове Sheldrick, музея Karen Blixen или релаксиращи разходки в гората на имението или из африканската савана.

 

Giraffe Manor, Найроби, Кения

Обърнете се към нас за да ви предложим най-добрата цена изцяло съобразено с вашите изисквания за продължителност, желани дати и условия за настаняване. Ще се погрижим за безупречната организация на полети, настаняване, трансфери, туристически обиколки и обслужване на място.

Попитайте ни за нашите ексклузивни цени и специални оферти.

Препоръчваме защото:

  • Giraffe Manor е единственото място в света, където можете да нахраните и снимате жирафи над масата си за закуска, да ги гледате от входната врата или от прозореца на спалнята си.
  • Насладете се на разходките с екскурзовод из близките гори и научете за традиционните употреби на местните растения. Запознайте се с някои от 180-те вида птици и ако имате късмет може да срещнете брадавично прасе или бушбок.
  • Отпуснете се с релаксираща спа процедура, използвайки продукти от Healing Earth, първокласна органична марка, вдъхновена от древните африкански лечебни традиции.

Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X