<
Екскурзия до Саудитска Арабия - зад завесата на традиционния ислям

Примерна индивидуална програма:

 

Ден 01: Джeда
Пристигане в Джeда, където ще се срещнем с нашия асистент. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 02: Джeда
Сутрешно посещение на някои от най-старите Отомански къщи, повечето направени от корал и укрепени с дърво, така че кораловите лъчи пресичат целия интериор на стените. Най-красива е „Къщата на Насиф”, известна още като „Башен”. Построена е през 1850 г от известното семейство Насиф – една от най-популярните търговски фамилии в историята на Джeда. През 19-ти и началото на 20-ти век къщата е била една от най-важните сгради в Джeда. Дори Крал Абудл Азис прекарал първата си нощ в града в тази къща, като гост на семейство Насиф, докато водел победната си армия към Западните провинции. Ще разгледаме къщата подробно отвън, а при възможност ще видим и вътрешния интериор. След това ще обядваме в местен ресторант. По-късно ще посетим и и Altaybat Int’l City for Sciences and Knowledge ( Музей Абдул Рауф Халил ) . Това е много красив музей, с безкрайни колекции с произведения на изкуството, етнографски образци и археологически находки. Включени закуска, обяд и вечеря.

Ден 03: Джeда – Ула
След закуска в хотела ще посетим крайбрежната алея на Джeда – основна местна атракция, която функционира като музей на открито с много съвременни скулптури, като в същото време е и социално място за срещи. Обяд в местен ресторант или на летището, след което ще хванем полет за Ал Ула. След като пристигвнем там, ще посетим Скалата на Слона. Следва трансфер до лагера „Камп Сахари” или подобен, в който ще нощуваме. Включени закуска, обяд и вечеря.

Ден 04: Ал Ула – Ал Уадж – Дхеба
Тази сутрин ще посетим старинният изоставен град Ал Ула, известен като „призрачният град”, построен от кал. Ще видим и форда Моса Бин Нусаир. Ще разгледаме отвън Khuraiba – „Лъвската гробница” . След това ще минем през старинния град Шарм ал Уадж и ще спрем да го разгледаме. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Дхеба, където ще нощуваме. Включени закуска, обяд, вечеря.

Ден 05: Дхеба – Табук
Сутринта ще отпътуваме за Мадаин Шуаиб, където ще може да видите вторият по големина Напатийски сайт на Арабския полуостров и да посетите Megna sea food Frish – местният пазар за риба и морски дарове. Обяд в местен ресторант. После ще пътуваме за Табук. Нощувка в хотел.

Ден 06: Табук – Рияд
Сутринта ще посетим гарата и ислямски форт, след което ще се отправим към летището и ще вземем полет за Рияд. След като пристигнем, ще посетим останките на Дирая – един от най- известните каменни градове, от където започва историята на династията Ал Сауди. Това е първата столица на Саудитска Арабия Градът често е сравняван с иранския Петра, но минава за по-вълнуващ от него. Разположен е в източната част на така наречената Нажд област в долина, известна като Уади Ханифа. Включини закуска, обяд, вечеря

Ден 07: Рияд
Сутрешно посещение на Мусмак Форд – дворец, които се счита за един от най-важните монументи и значими исторически забележителности на Рияд. Дворецът е бил построен при царуването на Абдула бин Рашид през 1895. Първоначално сградата служела за военен гарнизон на армията му. На 15 януари Абдул Азис Бин Абдулрахман аал Сауд превзел форда и започнал да обединява кралство Садутска Арабиь. След това ще се разходим в Дира Суд и ще обядваме в турския ресторант Асарая. Ще си починем и ще се освежим в хотела, а после ще посетим Националния музей. Това е мястото, на което ще научим всичко за откриването, значението и гордостта на Арабското наследство и славенето на Исляма. Музеят се състои от осем галерии и показва всеки детайл от Арабската история – от създаването на света до модерната ера. Ще видим и палата Мураба, построен от Крал Aбдулазис през 1937. Дворецът е построен, за да бъде на разположение на кралското семейство. Състои се от президенстски покои, сгради за обслюжвация персонал и покойте на краля. Палатът е изграден в традиционен Najid стил, като е използван само местен материал.

Ден 08: Отпътуване

Удължение с Бахрейн
Ден 8: Рияд - Манама
Трансфер до летището в Рияд и полет до Дамам. С автобус през 25-километровия мост Крал Фахд до Манама - столицатата на Бахрейн. Хотел.
Ден 8-9: Манама
Свободно време за разглеждане на забележителностите, пазаруване и пр.
Ден 10: Заминаване
 

Екскурзия до Саудитска Арабия

Цената включва:

  •  7 нощувки в 3- и 4-звездни хотели с всички хранения
  •  всички вътрешни полети и летищни трансфери
  •  транспорт според програмата и входни такси
  •  английско говорящ местен гид
  •  разрешителни за фотографиране и разглеждане на забележителности
  •  местни такси.

Цената не включва:

  •  Международни самолетни билети
  •  застраховка
  •  бакшиши и лични разходи
  •  виза

Обърнете се към нас за да ви предложим най-добрата цена изцяло съобразено с вашите изисквания за продължителност, желани дати и условия за настаняване. Ще се погрижим за безупречната организация на полети, настаняване, трансфери, туристически обиколки и обслужване на място.

Попитайте ни за нашите ексклузивни цени и специални оферти.

Препоръчваме защото:

Саудитска Арабия е пустинна страна и заема огромната част от Арабския полустров, като достига до бреговете на Червено море и Персийския залив. Това е мястото, на което се е зародил Исляма. В Саудитска Арабия са намират двете най-святи за всеки мюсюлманин джамии: Масидж ал Харам (Свещената Джамия), към която се стичат милиони поклонници по време на ежегодния Хадж, както и Масидж ал Набави, в която е погребан пророка Мохамед. В същото време столицата Рияд, имам съвремен вид, с небостъргачи и луксозни коли. Град Джида пък е микс от древност и съвремие. В центъра му се намира древен Стар град с изградени от корали къщи, докато по крайблежието на Червено море се предлага първокласно гмуркане. Ще видите и призрачния град от кал Ал Ула, развалините в първата столица на страната - Дирая, както и забележителни образци на културното наследство, скрити зад стените на това затворено религиозно общество.

Copyright © 2023 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X