<
Наблюдаване на манта и китова акула през лято 2023 в Малдиви

Сезона за наблюдаване на манта и китова акула през лято 2023 в Малдиви вече тече. Въпреки че могат да бъдат наблюдавани през цялата година, има определени моменти, когато присъствието на тези великолепни гиганти е особено изобилно, често наричано „сезонът на мантата и китовата акула“. Подбрахме за вас топ 5 места, от които да се отправите за вълнуващо плуване с тези удивителни същества.

Манта може да се срещне на Малдивите през цялата година, но сезонът от краят на май до ноември се счита за най-доброто време за наблюдение на големи струпвания на манти. През тези месеци югозападният мусон причинява масивно натрупване на планктони, което привлича стотици манти и китови акули в залива.

Плуването сред хранещите се пасажи на манти и китови акули в залива Ханифару е едно от най-вълнуващите и умопомрачителни неща, които можете да направите. Има само няколко места в света, където посетителите могат да се доближат толкова близо до толкова много манти, гмуркайки се с шнорхел заедно с тях.

Сезонът на Манта и къде да се настаните в Baa Atoll

 

The Nautilus 

Хотелът не само може да се похвали с невероятен домашен риф, но е идеална дестинация за онези, които желаят да се гмуркат с манта. Луксозният курорт е само на 15 минути от залива Ханифару, предлагащ завладяваща възможност да станете свидетели на сезона на мантата.

 

Amilla Fushi

Гмуркането с шнорхел около острова е абсолютно задължително! Водните вили с басейн ( Lagoon Pool Villa), са кацнали точно над невероятния домашен риф. Само на кратко разстояние от острова се намира известната Синя дупка - да станеш свидетел на изобилие от морски живот тук е наистина специално изживяване! Курортът предлага два пъти седмично Hanifaru Bay Adventures. По време на престоя ни през май 2023 г. времето беше абсолютно перфектно и видимостта беше феноменална.

 

Сезон на китовите акули и къде да се настаните в South Ari Atoll

Сезонът на китовите акули на Малдивите също съвпада с югозападния мусон. От май до ноември увеличаването на планктона привлича тези нежни гиганти в определени райони. Атолът Южен Ари е широко признат като гореща точка за наблюдение на китови акули, а курортите в района предлагат екскурзии за плуване до тези великолепни създания.

 

Conrad Maldives Rangali Island

Тук можете да се запознаете отблизо с китовите акули, които посещават водите около курорта през цялата година. В близост също можете да наблюдавате и делфини.

 

Сезон на китовите акули и къде да се настаните в Laamu Atoll

 

Six Senses Laamu

Уединението на този резорт е точно това, което прави това място наистина специално.
Домашният риф е достъпен директно от плажа и гъмжи от морски живот. Този тих и сравнително необезпокояван атол предлага наблюдение на манта през цялата година и според екипа на курорта, рекорден брой са наблюдавани в този атол през последния месец! Laamu разполага с единствената целогодишна станция за почистване, както и първия в света неинвазивен подводен ултразвуков скенер. Този високотехнологичен уред е разработен изцяло с идеята за грижа към тези създания и за тяхното опазване и позволява безконтактно сканиране на диви бременни манти за изследване на бременността и ембрионалното развитие.

 

Целогодишно наблюдение на манта можете да си осигурите ако се настаните в Intercontinental.

Intercontinental е страхотно място за наблюдение на манти по време на разгара на сезона. Добродушните гиганти са постоянни гости в лагуната на резорта, а освен това гостите могат лесно да стигнат до залива Ханифару ( само за 30 минути с моторна лодка).

 

В момента хотелите предлага някои фантастични летни оферти. Потърсете ни за повече информация и резервации.

Препоръчваме защото:

Сезона за наблюдаване на манта и китова акула през лято 2023 в Малдиви вече тече. Въпреки че могат да бъдат наблюдавани през цялата година, има определени моменти, когато присъствието на тези великолепни гиганти е особено изобилно, често наричано „сезонът на мантата и китовата акула“. Подбрахме за вас топ 5 места, от които да се отправите за вълнуващо плуване с тези удивителни същества. В момента хотелите предлага някои фантастични летни оферти. Потърсете ни за повече информация и резервация.

Начална дата: 01.07.2023
Крайна дата: 01.07.2024
Copyright © 2023 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X