<
Екскурзия до Кападокия – индивидуална програма за ценители

Земята на красивите коне, докосната от все още неразгадана магия и мистика, земя на невероятни каменни образувания, троглодитни убежища, скали, напоени с вяра и аскетизъм, местност, осеяна с история, пресичана от търговски маршрути, отъпкани от копитата на хиляди кервани.

Кападокия изглежда като къс от чужда планета, напълно извънземна с фантастичната си панорама – неслучайно именно в долината Ъхлара е снимана част от сагата "Междузвездни войни".  В близост до това внушително място, преди 4000 години се е намирал действащ вулкан. Природата извайвала чудни форми от изстиналата лава а човекът се включил в дооформянето на пейзажа, като е копал, дълбал и извайвал податливия камък. Под тази удивителна местност хората прокопали подземни градове, спускайки се в недрата на земята а сред лунния пейзаж на повърхността християните намерили убежище от легионите на римляните, като издълбали малки килии, в които да се укриват. Кападокия има особено значение за християните. Счита се, че именно тук са живели едни от първите хора, посветени в християнската религия. За тяхната огромна отдаденост към Бог говорят множеството запазени в автентично състояние църкви на територията на скалния комплекс. Издълбани в скалите, красиво изографисани, богато орнаментирани тук могат да се преброят над 370 храма. Тук Апостол Павел води първите християни а това е и родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

Районът изобилства и от лозя, затова ценителите на вино имат двоен повод да посетят Кападокия. Местността е богата и на залежи на камъка оникс но е най-известна е с производството на глинени съдове. Глинените творби варират от обикновени семпли вази, гърнета и купи до изрисувани до най-малкия детайл стенни пана.

Безспорно една от най-големите атракции в региона остава полетът с балон, който се провежда много рано сутрин, още преди изгрев слънце. Балонът се понася над скалните чудеса, на приблизително 800 метра над земната повърхност разкривайки невероятната красота на тази неземна територия.

Не пропускайте да заредите душата и сърцето си с красивите гледки и емоциите на това мистично място.

Предлагаме ви възможност да изживеете Кападокия с програма изцяло съобразено с вашите изисквания за продължителност, ниво на натовареност, желани дати и места за настаняване. Ще се погрижим за безупречната организация на полети, настаняване, трансфери, туристически обиколки и обслужване на място. Програмата предложена по-долу е примерна и два представа какво бихме могли да организираме за вас. Допълнителни обекти и места могат да бъдат посетени при поискване.

Ден 1: Трансфер ( от избрания от вас хотел за настаняване) до Музеят на открито в Гьореме (Goreme Open Air Museum) с климатизиран миниван или автобус (според броя хора).

Музеят на открито в Гьореме прилича на огромен монашески комплекс, съставен от множество манастири, разположени един до друг, всеки със своя собствена фантастична църква. Това очевидно е първият обект, който трябва да бъде посетен след пристигането ви в Кападокия. Разположен е в самия център на региона и е с лесен достъп от всички посоки. Той съдържа най-доброто от скалните църкви  с красиви стенописи, чиито цветове все още пазят цялата си оригинална свежест и представят уникални примери за скална архитектура и фрески. Музеят е член на Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО от 1984 г. и е един от първите два обекта на ЮНЕСКО в Турция.

Освен единадесетте църкви, които можете да посетите, докато се разхождате, има още осемнадесет църкви, чиито входове са затворени, поради опасност от срутване на скални маси. Най-значимите и ценните скални църкви отворени за посещение са Девическият манастир и Мъжкият манастир (Kızlar ve Erkekler Manastırı), Параклисът на Св. Василий (Aziz Basileos Şapeli), Църквата с ябълката (Elmalı Kilise), Параклисът на Св. Екатерина  (Azize Katerina Şapeli), Параклисът Св. Барбара (Azize Barbara Şapeli), Църквата на Св. Онуфрий или Змийската църква (Yılanlı Kilise), Тъмната църква (Karanlık Kilise), Църквата със сандалите (Çarıklı Kilise) и Църквата на катарамата (Tokalı Kilise), които са със стенописи, запазени в много добро състояние до днес. Повечето църкви в музея на открито в Гьореме са датирани към 10, 11 и 12 век.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/Български език.

Транспортиране с климатизиран миниван или автобус от музеят на открито в Гьореме до долината на любовта ( Love valley).

Сгушена между Гьореме и Учхисар, долината на любовта е живописна долина, която е известна като един от абсолютните акценти при всяко пътуване до Кападокия. Отличава се с множество групи от фалични скални образувания, за които се казва, че са вдъхновение за името на долината. Извисявайки се високо върху прашната почва, тези древни скални образувания са световно известни заради приликата си с формата, символ на мъжественост. Разположени са в сърцето на Love Valley, на около 15 минути от началото на туристическата пътека. Както при останалите популярни забележителности в Кападокия, така и сред тези скални образувания ще намерите малки кафенета, които могат да се превърнат в перфектната спирка за чаша турски чай придружен с прекрасна гледка.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран миниван или автобус от Долината на Любовта до Местността Пашабаа.

Местността Пашабаа или Долината на монасите e природен феномен където можете да видите някои от най - впечатляващите приказни комини в Кападокия с двойни и дори тройни скални шапки. Подобно на пещерните хотели в съвременна Кападокия, приказните комини на Пашабаг са приютявали редица пещерни жилища, както и параклиси, използвани някога от християнските отшелници, най-известният от които е параклис на три нива, посветен на Свети Симеон (Симон). 

След като се наситите на невероятно красиви гледки и запечатате тези моменти в снимки, ще имате възможност да опитате автентична кухня от региона в подбран от нас ресторант в град Юргюп.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран минибус или автобус до град Аванос за посещение на ателие за изработка на керамика в местен стил. Следва кратко посещение на Долината на Въображението (Devrent or Imagination Valley).

Тук няма да откриете пещерни църкви като в другите долини на Кападокия. Всъщност никога не е била обитавана. И така, какво я прави толкова известна? Лунният й пейзаж! Долината Дербент разкрива безброй различни скални образувания с форма на животни създавайки причудлив пейзаж. Прилича на скулптурен зоопарк, направен от природата. Някои от най-лесно забелязващите се животински форми са камила, змия, тюлени и делфин. Долината Деврент също се нарича Долина на въображението, защото всичко, което трябва да направите, е да оставите ума си да се развихри и да откривате различни каменни скулптури а най-смайващото е, че всички те са естествени и са направени от самата нея, Майката природа.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран минибус или автобус за обяд до град Юргюп.

Ще имате възможност да се насладите на вкусна храна типична за региона в един от най-добрите ресторанти на града. Следва посещение на винарна, където ще можете да дегустирате и закупите от произвежданите в района вина. В съседство до винарната ще посетите арт работилница, където ще имате възможност да се запознаете отблизо с изкуството ербу, както и да закупите прекрасни произведения изработени от местни майстори. Разходката по красивите улички на града ще остави у вас трайно впечатление и ще ви кара да се усмихвате, когато се връщате към тези спомени.

Юргюп е едно от най-старите селища в района, известно с винарството си, като всяка година през октомври тук се провежда фестивал на виното. Известен е още и с традициите си в ръчното тъкане на килими, ювелирното изкуство и рисуването върху вода или изкуството, наречено ебру.  Техниката за рисуване върху водна повърхност е с тюркско-ислямски исторически корени. В периода на Османската империя се е смятало за сериозен занаят и изтънчен вид изкуство, което не всеки художник е имал таланта и търпението да владее.

Красив, интересен и най-вече, откриващ невероятна гледка към Кападокия, Юргюп е град изпълнен е с магазини, кафенета, ресторанти и хотели, известен е с нощния си живот и място, където да можете да посетите пещера, превърната в нощно заведение.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Трансфер с климатизиран миниван или автобу от Юргюп до избрания от вас хотел за настаняване.

Ден 2: Транспортиране с климатизиран миниван или автобуот избрания от вас хотел до град Гьореме.

Гьореме е любимата туристическа база за много пътешественици поради отличната си селекция от хотели и ресторанти, както и близостта му до музея на открито Гьореме.

Гьореме се е наричал Маккан в древността и е един от най -старите обекти в региона на Кападокия. В Гьореме и околните селища има пет църкви. Най -голямата от тях е църквата Дурмуш Кадир, за която се смята, че е построена през 6 -ти или 7 -ми век. Две от църквите в Гьореме, църквата Безирхани и църквата Орта Махали са в рамките на града. Село Гьореме има не само скални къщи, но и скални ресторанти и скални хотели, които всички посетители намират за невероятни. Естествените граници на града се очертават от високите скали, заобикалящи го, и от приказните комини намиращи се в самият град. Това е място, което предлага невероятни природни красоти и разходката из него е истинско удоволствие.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран миниван или автобу от избрания от вас хотел за настаняване до древния, подземен град Каймаклъ.

Каймаклъ (Kaymaklı) е подземен град, който за първи път отваря врати за туристите през 1964г. Представлява сложен лабиринт от тунели и пещери и човек лесно може да се изгуби в него. Градът е построен на 8 нива под земята (само 4 са отворени за посетители), издълбани от мекия вулканичен камък, свързани помежду си с тесни тунели. Каймаклъ е само един от тридесет и шестте подземни града, разположени в района на Кападокия, като той е най-широкият а съседният на него Деринкую е най-дълбокият, като 8-километров тунел свързва двата града.

Каймаклъ е подреден като всеки друг подземен град, но най-интересният и впечатляващ аспект е неговата организирана и изключително добре обмислена архитектура. Ще различите различни помещения – от трапезарии, спални помещения, конюшни, кухни, складови помещения до църкви и гробища, като всички те са изключително добре замислени и подредени в този невероятен град.

Запазени са вентилационни шахти, кладенци, складове за съхранение на зърно, кухни преси за приготвяне на вино, помещения за животни, параклиси и погребални ниши. Тунелите на Каймаклъ са проходими в по -голямата си част и наистина градът е архитектурен шедьовър, особено ако се има предвид, че е изкопан с ръчни инструменти. Броят на помещенията за спане, храмовете и складовете на толкова малка площ подкрепя идеята, че тук са пребивавали голям брой хора. Археолозите смятат, че е обитаван от над 3500 до около 10000 човека.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран миниван или автобу до град Ючхисар (Uçhisar) - малко живописно градче, което се явява най – високата точка на Кападокия, разположено на надморска височина от около 1400 метра.

В центъра на селото се издига 60-метрова скала, която започва да се използва като крепост, вероятно в периода на Хетското царство (около 1800-1180 г. пр.н.е.). Скалата е осеяна с тунели и различни помещения, като през 15 век в крепостта са живели около 3000 души. Поради ерозията на камъка, по-голямата част от древната скална крепост сега е затворена за обществеността. Достъпът до върха на крепостта обаче е отворен. Ще имате възможност да се разходите из старинното градче и да се изкачите до най-високата точка му точка, където се намира крепостта Ючхисар и да се насладите невероятната гледка към долината.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Ще се разходите из Долината на гълъбите (Güvercin Vadisi).

Долината е една от най-дългите долини на Кападокия - дом на гълъбите от векове. Спечелила е името си от безбройните къщи за гълъби издълбани в мекия вулканичен туф. От древни времена гълъбите се използват в района на Кападокия за храна, както и за наторяване на неплодородната почва. Въпреки, че гълъбите вече не играят толкова важна роля в района, техните скални домове все още се поддържат от местните жители и могат да бъдат видени по върховете на скалните стълбове в целия регион. Долината определено ще ви накара да се почувствате като в приказна страна. В региона има много фантастични комини във формата на хора и животни, където можете да използвате въображението си и да се забавлявате, докато се разхождате по пътеките. Долината на гълъбите е едно от най-добрите места за разходки в прекрасния регион Кападокия заради разположението и между Гьореме и Учисар. Лесна туристическа пътека свързва двете места през долината, преминавайки през изсечени в скалите християнски църкви и изоставени пещерни домове.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Чудесен начин да видите Долината на гълъбите е отгоре чрез въздушна разходка с балон с горещ въздух (предлага се срещу допълнително заплащане). Туровете тръгват всяка сутрин точно преди изгрева, така че вече ще се носите над зашеметяващия пейзаж, когато слънцето изгрее. Това е и една от атракциите, които ще запомните и ще ви даде истинска представа за красотата на това място.

Полетите се осъществява  при възможност и при подходящи метеорологични условия.

Следва обяд в ресторант с изискано приготвена храна в един от ресторантите в Учхисар разкриващ прекрасна гледка към долините.

Транспорт с климатизиран минибус или автобус до град Ортахисар с неговия скален замък, където ще имате възможност да се насладите на следобеден турски чай или кафе, потопени в атмосферата на това автентично село.

По път обратно към хотелът Ви ще се отбиете да разгледате Трите Красавици (Three Graces). Трите феерични комина, разположени в Юргюп са най-известната природна красота и символ на Юргюп. Това невероятно природно образувание е добре известно не само с очарователния си пейзаж, но и с невероятната си история, която ще научите при своето посещение.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Ден 3:  Трансфер с климатизиран минибус или автобус от хотела за разходка из Розовата Долина (Rose valley).

Долината получава имената си от розово оцветените скали, които се различават по тонове през различните часове на деня. Това е основната причина долината да е класирани като място за наблюдения на залеза номер едно на Кападокия. Когато небето започне да потъмнява, всички овощни градини, скални църкви и приказни комини се смесват, за да създадат незабравим пейзаж. Посещението на това прекрасно място е абсолютно задължително.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Трансфер с климатизиран минибус или автобус от хотела до село Чавушин.

Следващата ви дестинация може да не излъчва привлекателност погледната отдалеч, но след като веднъж влезете в малкото селце, със сигурност ще останете впечатлени. Когато преминавате през това на пръв поглед обикновено село, вашият път ще ви отведе до древни руини и приказни комини, които си проправят път към селския площад. Следвайки руините ще се озовете в район, известен със своите църкви и духовни домове. Най-примамливата забележителност е една от най-старите и най-големите църкви в Кападокия, църквата „Св. Йоан Кръстител“, чийто скални рисунки са датирани от 5 век. Посещението на село Чавушин е удоволствие – освен многото пещерни къщи, които можете да разгледате, селото е изпълнено с малки магазинчета и бутикови кафенета, които от своя страна създават неповторима атмосфера.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Ще имате възможност да отдъхнете за обяд в ресторант, в който ще се насладите на вкусна храна, приготвена с много любов от местните майстор.

Следва една много вълнуваща част от деня с конна езда из Долините Мескендир и Киличлар.

Формите на долините ни показват, че това е страхотна туристическа зона, през която преминава приятна пешеходна пътека, изпълнена с приказни комини, коридори, тунели и различни растителни видове.

В програмата е включен екскурзовод и беседа на Английски/Руски/ Български език.

Транспортиране с климатизиран миниван или автобу до хотела за настаняване.

Вечерта имате възможност да посетите традиционен турски ресторант за една незабравима фолклорна турска вечер - великолепна шоу програма, с уникална хореография. Всичко, което сте видели през деня се превръща в едно величествено танцово шоу чрез, което по един невероятен начин се препредава културата и бита на хората от тези места.

В допълнение към примерната програма, имаме възможност да организираме:

 • Полет с балон при изгрев слънце над красивите долини на Кападокия
 • Автентично представление на дервиши с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи
 • Джип или бъги сафари (обиколка на различни села и долини, като са предвидени няколко спирания за заснемане на неповторими забележителности)
 • Посещение на долината Соанлъ
 • Посещение на езерото Нар или Nar Gölü
 • Посещение на долината Ъхлара
 • Посещение на долината Дербент

 

Екскурзия до Кападокия, Турция

Cappadocia Cave Resort 5* - Учхисар

Разположен на склона на замъка Учисар(най-високият връх на Кападокия), сред живописни скални  къщи и с изглед към великолепната и красива Червена долина, хотелът предлага безкрайна панорама, допълнена от хипнотизиращи гледки с очарователни изгревите и залези.

Тук ще откриете широка гама от помещения за настаняване, за да се насладите на непринудена, но изискана елегантност. Почти всички стаи за гости предлагат самостоятелни балкони и/или тераси с несравнима гледка към Кападокийския пейзаж. Ще се насладите на континентална закуска, безплатен WiFi в общите части и безплатен паркинг, открит басейн, 2 бара и СПА център. Предлагат се различни терапевтични терапии, включително ароматерапия и хидротерапия. Спа центърът е оборудван със сауна, спа вана, парна баня и турска баня/хамам.


Museum Hotel - Luxury Cave Hotel 4* - Учхисар

Museum Hotel е един от най -добрите и уникални хотели и се гордее, че е единственият хотел в Турция, поканен да се присъедини към семейството на Relais & Châteaux, благодарение на своите отличителни характеристики, концепция за запазване на изкуство и антики, традиционен декор и изискана кухня.

Хотелът представя комбинация от културата на Кападокия - нейната архитектура, традиции, начин на живот, древна кухня и дори ранните регионални стилове на облекло - в своята уникална концепция „Музей на живо“. Концепцията е наистина смислена: хотелът е построен по проект за възстановяване на пещери и каменни къщи на хиляди години, както и сгради, които са най -великолепните образци на майсторство в региона.

Хотел Museum работи от 2003 г. и е първият в света концептуален хотел „жив музей“. Всяка част на хотела - стаите, обществените зони, ресторанта на хотела и дори пещерните тунели - показва примери за безценни исторически паметници от хетския, римския, селджукския и османския период, всички регистрирани в музея на Невшехир.

Хотел Музей извършва първият и единствен сондаж за гореща вода в Кападокия. Това се прави, за да се даде възможност на отоплението на хотела да бъде 100% естествено и да се добави уникална термална и уелнес зона към хотела - нещо оригинално и отличаващо го в Кападокия.

Кападокия е била дом на много различни култури и цивилизации и в резултат на това, естествено, тя има една от най -богатите кулинарни култури в Анадола. Хотел Museum, прави преход между минало и настояще, като споделя това „кулинарно познание“ с гостите си. Клиентите имат възможност да изпитат уроци по готвене от главния готвач на хотел „Музей“ - Saygın Sesli.

Като единствен турски член на изключителната световна бутикова хотелска организация Relais & Chateaux, хотел Museum се стреми да предостави на гостите си най-вкусните и естествени храни. Хотелът разполага с екологична градина на пешеходно разстояние от основната площадка, разположена в сенките на приказните комини.

Хотела разполага с общо 30 стаи и апартаменти, всеки от които е внимателно реставриран.


Gamirasu Cave Hotel 4* - Юргюп

Хотел Gamirasu се намира близо до Юргюп, сърцето на Кападокия, село Айвали, със своите 35 щателно реставрирани и проектирани пещерни стаи, това е първият скален хотел в региона, пуснат в експлоатация през 1999 г. Хотелът, който е бил използван като монашеско убежище през Византийската епоха, предлага поразително красива природа, спокойствие и съвременен комфорт в автентично село с непокътната красота, без да отвлича вниманието от духовното усещане на района, за който е известно, че е обитаван за повече от пет хиляди години. Това е единственият хотел в региона на Кападокия, който съдържа византийска православна църква от 11 -ти век и в наши дни кухнята, която някога е принадлежала на манастира, е кухнята, в която сега се приготвя храната за гостите а трапезария някогашната монашеска трапезария. Някои от стаите са килиите, в които свещениците са се оттеглят в уединение.

Хотелът има акцент върху духовната страна на нещата. Можете да посещавате курсове по йога и медитация, да правите масажни процедури и да изпитате мистичната традиция на „въртящия се дервиш“ - церемония, на която поклонниците се въртят наоколо и наоколо като начин за постигане на божествен съюз. Можете да отидете на конна езда и да вземете курс по турска кулинария. Хотелът е малък, интимен и семеен, така че можете да изберете маршрут далеч от претъпканите туристически места на този популярен регион.

След наскоро обновяване на някои от стаите, гостите вече имат своя избор да отседнат в една от 28 стандартни стаи или във византийските и римските апартаменти. И двете типа стаи излъчват богатство и предоставят уникална възможност да се ангажирате с историята на региона.


Dreams Cave Hotel 4* - Юргюп

Хотел Dreams Cave е сгушен в подножието на замъка Ортахисар, чиято естествена красота е запазена във времето. С 30 -годишния си опит в туризма, хотелът гарантира че престоят ви ще е спокоен и комфортен. В центъра на Кападокия, където традиционната култура остава начин на живот. Седемнадесет от стаите в този хотел са разположени в структура, която е била използвана като пещерен дом в продължение на стотици години а самата сграда е била напълно възстановена, като е останала вярна на оригиналната архитектура. Три от стаите пък се помещават в очарователна реконструирана стара каменна сграда. Ресторант Nar сервира избрани традиционни турски ястия от местни органични продукти.


Cappadocia Cave Suites 4* - Гьореме

Уникален пещерен хотел, който съчетава оригиналните къщи и пещерни жилища от хетския, римския и византийския период с луксозния комфорт на 21ви век.

Хотелът е разположен в град Гьореме и разполага с 36 стаи иззидани от местен, ръчно резбован камък, който се вписва в архитектурата на района, и няма две стаи, които да имат подобен дизайн или декорация. Положение са огромни грижи за почитането на историята на оригиналния обект, датиран от преди 1100 до 1200 години и включващ място за поклонение, християнски параклис, винарни, къщи и обори. Всички стаи и апартаменти са луксозно обзаведени, а някои предлагат дневни и частни камини. В ресторанта Historia на хотела можете да се насладите на невероятна селекция от местни турски ястия, както и на международни.


Argos in Cappadocia 4* - Учхисар

Разгръщането на завладяваща история, мистична атмосфера, красота, завинаги гравирана в съзнанието ... и в средата на всичко това стои хотел, построен с любов към този регион.

Аргос е хотел с фини детайли - от масата до килима, аудиосистемата, сапуна до чадърите, всеки детайл в стаите е сглобен с изтънченост. Изградени от местни камъни и дърво, стаите са обзаведени чрез комбиниране на традиционни турски занаяти с модерни мебели. В Аргос можете да се отпуснете в басейна, докато гледате цветния танц на балони с горещ въздух, да направите масаж, докато се наслаждавате на гледката към планината Ерсиес и долината на гълъбите, да се поглезите с вкусна храна, приготвена от продуктите, отглеждани в собствената му градина в ресторант Seki ще вкусите от собствените му наградени вина в Seki Lounge ще загубете представата за времето, докато оставяте очите ви да се скитат към долините, лозята, кайсиевите и ябълковите градини а вечерите ви ще са изпълнени с романтика край камината или посрещайки залеза на терасата.

Оценявайки природата, производството и местните продукти, екипът на Аргос ви кани на готварска работилница, където ще експериментирате с уникалните съставки, които Анатолия може да предложи. В целогодишните класове по готвене, със специално ръководство от опитния кулинарен екип на Аргос в Кападокия, можете да овладеете рецепти от анадолската кухня или да приготвите всяко специално ястие, което искате. Можете също така да събирате биологични продукти, отглеждани в градината на Аргос в Кападокия между юни и октомври в съответствие с добрите земеделски практики и да се включвате в уроци по готвене с всичко, което има в кошницата ви.

Петдесет и едната стаи в Аргос в Кападокия, проектирани да се съчетаят с пейзажа и историческата текстура на региона са щателно изграждани в период от 24 години и обещават 51 различни преживявания на своите гости. С изглед към долината на гълъбите, планината Ерсиес и приказните  комини, стаите са терасовидно разположени и предлагат прекрасна панорама. Тези уникални стаи, всяка с различна аура и индивидуалност, споделят един и същ вкус, съчетаващ традиционни турски занаяти с модерни мебели в обща хармония. Както на местно, така и на международно ниво признат за „най -романтичния“ и „най -добрия хотел за сватби“, Argos е изборът на двойки за меден месец със стаи със самостоятелни басейни – изключителна рядкост за кападокия.


Seraphim Cave Cappadocia – бутиков хотел в Юргюп

Първоначално построен през 1853 г., хотелът се откроява с обширни територии, обхващащи над декар градини и скални образувания. Всяка от 21те луксозните стаи е уникална, с отличителни детайли, проектирани да осигурят вашия комфорт. Стаите разполагат със самостоятелни балкони или вътрешни дворове. Баните са оборудвани с отделни хидромасажни вани и дъждовни душове.

По всяко време на деня едни от най -добрите международни ястия и автентични кападокийски специалитети се поднасят в елегантно проектираният ресторант Tasula а Terrace барът е идеалното място да наблюдават забележителните залези на Кападокия, докато се наслаждавате на изискано обслужване. Хотелът разполага с отопляем вътрешен басейн, което гарантира, че независимо от сезона, можете да се насладите на водата. Хотелът разполага още с турска баня, сауна и стая за масаж.


 AJWA Cappadocia – бутиков хотел в Юргюп

Построен върху 90 акра, AJWA Cappadocia обещава завладяващ начин на живот за всички гости. Настаняването включва луксозни, дизайнерски стаи в три отделни сгради и великолепни пещерни апартаменти. Концепцията "Жива кухня" представя свежи местни продукти, а уникалните работилници и дейности дават представа за производството и обработката на местни продукти.

Ръчно изработени мебели инкрустиран седеф, ръчно тъкани азербайджански килими украсяват стаите и апартаментите. AJWA Cappadocia съчетава кулинарното пътешествие на анадолските цивилизации и обхващащо хилядите години с подхода „Living Kitchen“ в ресторант Zeferan. Този подход, който се основава на идеята, че „Всяко ястие има история“ и прави всички гости част от историята на Анадола. „Турска баня“ или „Хамам“ на турски език е била важна част от ежедневието в Османската империя. Тази култура за енергизиране е отразена перфектно с всичките си традиции и ритуали, в напълно различно преживяване в "Afiya Spa & Fitness". Осигурявайки ненадмината глезотия на своите гости с масажни стаи, зони за релакс, закрит басейн, фитнес и топли зони, отделени за мъже и жени, това привилегировано съоръжение обещава на своите гости "отлично здраве и отпускане".

В допълнение към примерната програма имаме възможност да организираме:

 • Полет с балон при изгрев слънце над красивите долини на Кападокия
 • Посещение на традиционна фолклорна вечер или популярна като "Турска вечер". Великолепна шоу програма, с уникална хореография. Всичко, което сте видели през деня се превръща в едно величествено танцово шоу чрез, което по един невероятен начин се препредава културата и бита на хората от тези места
 • Автентично представление на дервиши с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи
 • Джип сафари, бъги сафари или езда на коне (обиколка на различни села и долини, като са предвидени няколко спирания за заснемане на неповторими забележителности)
 • Посещение на долината Соанлъ
 • Посещение на езерото Нар или Nar Gölü
 • Посещение на долината Ъхлара
 • Посещение на долината Дерберт

Обърнете се към нас за своето индивидуално запитване. Цената ще бъде калкулирана на база вашите изисквания за продължителност, ниво на натовареност, желани дати и места за настаняване. Ще се погрижим за безупречната организация на полети, настаняване, трансфери, туристически обиколки и обслужване на място. Предложената програма, както и местата за настаняване са примерни и дваа представа, за това какво бихме могли да организираме за Вас. Допълнителни обекти и места могат да бъдат посетени при поискване.

Попитайте ни за нашите ексклузивни цени и специални оферти.

Препоръчваме защото:

Програма е изцяло съобразено с Вашите изисквания за продължителност, ниво на натовареност, желани дати и места за настаняване. Ще се погрижим за безупречната организация на полети, настаняване, трансфери, туристически обиколки и обслужване на място. Предложената програма е примерна и дава представа какво бихме могли да организираме за Вас. Допълнителни обекти и места могат да бъдат посетени при поискване.

Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X