<
Екскурзия до Виетнам, Лаос и Камбоджа - мистерии и природни чудеса в Индокитай: Март 2023

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА 
МИСТЕРИИ И ПРИРОДНИ ЧУДЕСА В ИНДОКИТАЙ

Ще ви заведем да видите оризови тераси, джунгли с буйна зеленина, будистки храмове и пагоди, водопади, небезизвестния Залив на излитащия дракон Халонг бей, вълшебният Луанг Прабанг и храмовият комплекс Ангкор Ват, смятан за най-големият религиозен паметник в света.

Ще опитате кухни на 3 азиатски страни, между които Виетнамската, считана за най-здравословната в света.

Период на пътуване: 02.03.-13.03.2023
ПОСЛЕДНИ МЕСТА
12 дни / 9 нощувки 

ПРОГРАМА:

 

ПЪРВИ ДЕН: (02.03.2023/ четвъртък) София – Доха
Излитане от летище София в 16:35 ч. Кацане в Доха в 22:15 ч. Престой: 3:30 ч. Продължение за Сайгон в 01:45 ч.


ВТОРИ ДЕН: (03.03.2023/ петък) Доха - Сайгон
Кацане в Сайгон в 12:50 ч. Посрещане на летище и трансфер с автобус до центъра на града. Хо Ши Мин (Сайгон) е сърцето и душата на Виетнам. Динамичен и забързан икономически, търговски и културен център – Хо Ши Мин е и най-големият виетнамски град. Разположен е на двата бряга на река Сайгон на 60 км от Южнокитайско море и на 1760 км южно от Ханой.
Обяд в местен ресторант и панорамна обиколка – Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал; Операта с богато орнаментираната фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; Кметството с широкия площад пред него и Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 век, проектирана от самия Густав Айфел. Фотостоп пред бившия Дворец от 1966 г., частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години.
Настаняване в хотел Northern Saigon 4*, централно разположен. Свободно време за вечеря и почивка. По желание – круиз по река Сайгон с включена вечеря. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН: (04.03.2023/ събота) Делтата на река Меконг
Закуска и целодневна екскурзия до градчето Мей То. С малко корабче ще разгледаме делтата на река Меконг, която има изключително важна роля в живота на виетнамците. Близо до Мей То се намират четири острова – Дракон, Еднорог, Феникс и Костенурка, върху които са разположени плодородни градини. Тук, докато се разхождате под сянката на кокосовите палми, ще станете свидетел на традиционно производство на кокосови бонбони и оризово вино. Като областен център Мей То е и най-големият пазар в района за търговия с риба и други морски продукти. С малко кану ще се потопите в романтичната атмосфера на най-тесните речни канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност.
Включен е вкусен обяд с местни деликатеси и риба. По обратния път за Сайгон разглеждане на колоритния Као Дай храм, посветен на новата синкретична религия във Виетнам. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. По желание посещение на Операта в Сайгон и време за коктейл в един от многобройните и модерни панорамни барове на този великолепен източен мегаполис. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН: (05.03.2023/ неделя) Сайгон - Сием Рип
Закуска и трансфер до летище за полет до Сием Рип – мястото, откъдето ще започнем разглеждането на великолепните древни кхмерски храмове. Пристигане в Камбоджа, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Tara Angkor 4*.
Свободно време за почивка край басeйна на хотела. Вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна вечеря с Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН: (06.03.2023/ понеделник) Ангкор
Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове. Целият храмов комплекс обхваща над 400 кв. км и е построен в периода от 9 до 15 в. от могъщите крале на Кхмерската империя. Тайнствените храмовете изненадват със своето изящество на формите и с майсторството на древните строители. Сред тях ще се почувствате като във филмов декор точно като Индиана Джоунс или Лара Крофт.
Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, Бафуон, Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, Та Пром – построен в края на 12 век като будистки манастир, известен с огромните дървета, които са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера.
Обяд в местен ресторант. Посещение на най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор Ват – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа. Изобразен е и на националния флаг на страната. В сътворението му са положени древните представи за света: централната кула символизира дома на боговете – планината Меру; външните му стени са планините, заобикалящи света; а огромният ров – океана. Освен с величието и хармонията си храмът впечатлява и с барелефите на танцьорки и нимфи, покриващи стените му.
Завършекът на деня ще бъде невероятният залез над древния град, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг. Връщане в хотела и свободно време за вечеря и разходка в централната част на града, където има множество ресторанти и нощен пазар за сувенири на много изгодни цени. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН: (07.03.2023/ вторник) Сием Рип - Луанг Прабанг

Закуска. Трансфер до летище и полет за Лаос. Кацане на летището в Луанг Прабанг, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града – столицата на древното кралство Лансанг. Тук времето сякаш е спряло – на територията му има запазени над 30 древни храма, впечатляващи с изящните си фасади и автентични златни декорации. Изкачване пеша на хълма Фуси до позлатената Ступа и посрещане на залеза с прекрасната панорама към града и река Меконг. Вечеря в местен ресторант. Разглеждане на автентичните лаоски сувенири и стоки от самобитния Нощен пазар, където ще останете очаровани от непринудените усмивки и вежливост на местните жители. Пазарът е потънал в носталгична тишина, а цветовете на ръчно изработените тъкани и картини елегантно се сливат с тайнствения мрак на тропичната нощ… Настаняване в хотел Sada Boutique 4*. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН: (08.03.2023/ сряда) Луанг Прабанг
Закуска. Полудневна обиколка и посещение на Националния музей – бивш Кралски дворец, построен по време на френската колониална епоха. Сградата съчетава в себе си традиционни лаоски и френски архитектурни мотиви. Ще разгледаме още главния храм на лаоските крале Ват Сиентонг, където в миналото са извършвани церемониите по короноване и красивия Ват Ахам. Храмовете на Лаос са неповторими и се отличават с позлатени фасади, трискатни покриви, спускащи се към земята, стъклени мозайки и многоцветни митологични фрески и декорации.
Обяд в местен ресторант и отпътуване за красивите водопади Куанг Си. Свободно време за разходка и плуване в тюркоазените басейни, оформени във варовиковата скала. Връщане в Луанг Прабанг. Вечеря и нощувка.

 

ОСМИ ДЕН: (09.03.2023/ четвъртък) Луанг Прабанг - Ханой
Рано сутринта по изгрев слънце поощряваме участието Ви в един от най-свещените ритуали на Югоизтока – даряване на храна на монасите с шафранови роби. По този начин местните жители изразяват голямата си почит към религията и изкупват греховете си. След ритуала ще се потопим в неповторимата атмосфера на сутрешния пазар на Луанг Прабанг – истинска атракция за туристите, а за местните – място, където да се снабдят с пресни продукти, необходими за приготвянето на традиционните лаоски ястия. Пазарът все още е запазил автентичния си вид и може да си закупите пресни плодове и подправки. Връщане в хотела и закуска.
Трансфер до летище и полет до Ханой. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Hanoi Le Jardin 4*, централно разположен. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

ДЕВЕТИ ДЕН: (10.03.2023/ петък) Ханой
Закуска. Този ден от нашата програма е посветен на запознаването ни със виетнамската столица. Ханой е мегаполис със 7 милиона жители и първото нещо, което ни прави впечатление е движението по улиците – коли, скутери и рикши се надпреварват и извисяват своите клаксони, а пластовете история се прокрадват от надвисналите над улиците сгради в центъра на Стария град. Ще разгледаме Централния площад, където се намира Мавзолеят на Хо Ши Мин – място за поклонение на много виетнамци и до днес, Къщата на кокили, където е живял Бащата на нацията, Президентския дворец и Пагодата на една колона, построена от император Ли Тай Тонг през далечния 11 век.
Продължаваме обиколката с конфуцианския Храм на Литературата – най-старият Университет на Виетнам, където са получавали своето образование кралското семейство и много аристократи. Обяд в местен ресторант. Ще разгледаме и Виетнамския музей по етнология, където ще научим повече за 54-те етнически групи, живеещи в страната. Следва разходка с рикши из цветните улички на Стария град, по време на която ще се потопите в ежедневието на столичани. Старият квартал на Ханой е с над 1000-годишна история. През 13 век на това място бил построен дворец, около който възникнали отделни търговски райони, в които се развивали занаятите. И до днес улиците на Стария град са място, където наред с модерните магазини са запазени старите занаятчийници и търговски гилдии. Връщане в хотела и нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН: (11.03.2023/ събота) Ханой - Залива Ха Лонг
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с автобус към едно от природните чудеса на света Залива Ха Лонг – в превод името на този природен феномен означава „Залив на спускащия се дракон“ и представлява хиляди варовикови острови в най-причудливи форми и размери, разпръснати сред морето. Тук 20 милиона години силите на природата и тропичният климат извайват от скалите фантастични карстови форми, често напомнящи на различни животни и хора. Легендата разказва, че в стари времена, когато държавата на виетнамците още не била укрепнала, вражески племена ги нападнали по море от север. Нефритеният император изпратил своя огнедишащ Дракон и неговите деца на помощ на виетнамците, за да отблъснат враговете. От небето драконите изсипали огън и огромни изумруди, които паднали в морето и унищожили корабите на враговете. Мирът се възцарил на земята, минали хиляди години, но огромните изумруди останали разпръснати в морето като острови… Днес заливът представлява една уникална екосистема, обитавана от ендемични растения и животни и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
На обяд пристигаме на пристанището и се настаняваме на борда на круизен кораб Paradise Elegance 4*. На борда имаме включени обяд и вечеря, посещение на плаващо селище, готварски курс, риболов, а също и възможност за плаване с каяк и разглеждане на островите отблизо. Денят завършва с приказен залез от горната палуба. Оставаме омагьосани от нереалния природен пейзаж и се наслаждаваме на мига, в който времето край нас сякаш е спряло… Нощувка на борда.

 

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: (12.03.2023/ неделя) Залива Ха Лонг - Ханой - Доха
Събуждаме се рано с изгрева на слънцето и се събираме на откритата палуба за сутрешен Тай чи урок, който ще раздвижи енергийните потоци в тялото ни. След закуска посещение на един от потъналите в зеленина острови, където Ха Лонг ни среща с поредната си тайна… Връщане на кораба и време за вкусен брънч сред невероятния природен декор, докато плаваме обратно към пристанището.
Трансфер до летището в Ханой, като по пътя се посещава местна фабрика за перли. Излитане от Ханой в 19:40 ч. и кацане в Доха в 23:45 ч.

 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: (13.03.2023/ понеделник) Доха - София
Продължение за София в 08:30 ч. и кацане в България в 12:35 ч. Край на програмата.

 

 

Екскурзия до Виетнам, Лаос и Камбоджа

 • Самолетни билети София–Доха–Сайгон и Ханой–Доха–София с Катарски авиолинии с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
 • Самолетни билети Сайгон–Сием Рип–Луанг Прабанг–Ханой с включен 1 брой чекиран багаж 20 кг., ръчен багаж 7 кг. и летищни такси;
 • 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*;
 • 1 нощувка на корабче 4* в залива Ха Лонг;
 • 8 закуски, 6 обяда, 1 брънч и 5 вечери;
 • Апсара шоу в Сием Рип в Камбоджа;
 • Всички трансфери и турове с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензирани местни екскурзоводи на английски език във всеки град;
 • Професионален водач от Апсара Травъл с опит по тази дестинация;
 • Предварителна географска и историческа информация за четирите страни с посещаваните градове и забележителности;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв., с подлимит при пандемично или епидемично заболяване – 50% от основния лимит и подлимит при спешна дентална помощ в чужбина – 1000 лв. При изгубен, повреден или откраднат личен багаж по време на пътуването ALLIANZ TRAVEL имат включен основен лимит от 2000 лв. и подлимит за покритие на ценни предмети – 1000 лв.
 • Виза и такса за Виетнам – 50 US$ на човек;
 • Виза и такса за Камбоджа - 36 US$ на човек;
 • Виза и такса за Лаос - 50 US$ на човек;
 • Круиз по река Сайгон с включена вечеря – 45 US$ на човек;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. ALLIANZ TRAVEL дават възможност за прекратяване на полица „Отмяна на пътуване“ без неустойки в срок до един месец преди пътуване;
 • Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
 • Бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори, лодкари и носачи (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 долара на човек на ден);
 • Напитки по време на хранене и лични разходи.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на  2000,00 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 20.01.2023 г.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването. В паспорта трябва да имате 3 цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени визи и гранични печати;
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители;
 • Получаването на виза за Камбоджа и Лаос става електронно, а за Виетнам – на място при влизане в страната. Подаването на заявленията за виза се извърша предварително от агенцията. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра и необходимите документи.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,97 лв. и и при промяна на валутните курсове към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • От 15.05.2022 при влизане във Виетнам няма задължителни изисквания за ваксинация или тестване;
 • При влизане в Камбоджа и Лаос се изисква да се предостави сертификат за ваксинация или отрицателен PCR или антигенен тест, направен 48 часа преди пристигането. Информацията е към 05.10.2022. При промяна на обстоятелствата, клиентите ще бъдат информирани;
 • Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на посещаваните страни, валидни към 05.10.2022 г;
 • Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 05.10.2022 и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

Възрастен в двойан стая при минимум 12 туриста: Възрастен в единична стая:
6250 лв. 7030 лв.

 

Препоръчваме защото:

 • Прекрасна комбинация от 3 азиатски държави в едно пътуване;
 • Гарантирани дати и запазени самолетни билети;
 • Специално подбрани централни 4* хотели;
 • Най-добрият сезон – точно преди горещините, предшестващи мусона;
 • Водач от България с дългогодишен опит в Азия, познаващ в детайли културата на четирите държави;  
 • За всички записани до края на октомври – БОНУС круиз по река Сайгон с включена вечеря;
 • Посещение на храм Као Дай – новата синкретична религия на Виетнам;
 • Включена вечеря с танци на Апсари – красивите нимфи-танцьорки на Изтока;
 • Посещение на хълма Пном Бакенг, откъдето ще се насладим на невероятния залез над древния град Ангкор;
 • Участие в утринна будистка церемония в Лаос – уважение към автентичността и традициите на местното население.

Цена от: 6250.00лв
Начална дата: 03.03.2023
Крайна дата: 13.03.2023
Продължителност в дни: 12
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X