<
Септемврийски празници 2022: Екскурзия до Уганда и Руанда, с опция за незатихващия вулкан Нирагонго в Конго

Екскурзия до Уганда и Руанда, с опция за незатихващия вулкан Нирагонго в Конго

11 дни/ 9 нощувки

ПРОГРАМА

 

ДЕН 1 (16.09.2022): СОФИЯ - ЕНТЕБЕ ( без изхранване)

Излитане от летище София рано сутринта. Пристигане на международното летище в Ентебе вечерта, посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотел Lake Heights Hotel. Настаняване и свободно време.

Нощувка в Lake Heights Hotel ( или подобен).

 

ДЕН 2 (17.09.2022): ЕНТЕБЕ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО ( закуска, обяд, вечеря)

Днес се събуждаме рано, закусваме и се отправяме на пътешествие до Национален парк Lake Mburo National Park. Пътьом ще имаме спирка на Екватора, а по обед ще се настаним в лоджата и ще обядваме. Време за малко почивка и се впускаме във вечерно сафари, където ще имате възможност да видите емпали, жирафи, зебри, антилопи, водни козели, бизони и много видове птици. По-късно ще се завърнем за вечеря в лоджата ни.

Нощувка в Mpogo safari Lodge (или подобен).

 

ДЕН 3 (18.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)

Ранно събуждане и закуска, след което се впускаме в пътешествие към Национален парк Кралица Елизабет. Пътьом ще спрем да обядваме в Мбарара. Релефът на северната част на Парк Елизабет съхранява десетки древно издълбани кратери. А в центъра на парка се намира каналът Казинга, на чиито брегове живеят различни бозайници като хипопотам, слон, бизон и над повече от 600 вида птици – повече, от който и да е друг национален парк в Уганда.
Нощувка в
Buffalo safari lodge.

 

ДЕН 4 (19.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)

Денят ви започва с ранно събуждане за кафе или чай, за да сме готови за сутрешно сафари в 6:00ч.. Ще вземем сух пакет за закуска от хотела и потегляме.
Известен сафари маршрут е районът на Касени, добре познат със своите лъвове, чиято плячка са най-голямата популация на Uganda Kob (антилопи). Ако имаме наистина късмет ще видим Giant Forest Hog (най-едрото прасе в Африка). Дръжте очите си отворени, за да забележите и неуловимия леопард.
След сафарито се връщаме в лоджата за няколко часа почивка и за обяд. Следобед ще се качим на лодка за водно сафари по канала Казига в Mweya, който свързва двете езера Edward и George. Това ще бъде и страхотен завършек на вашето пътешествие за деня. Местният ви гид е експерт по дивата природа на Уганда и ще определи много от стоте вида птици, намиращи се по канала. Вероятно ще видите африкански водорез, розов пеликан, лопатарка и доста от пчелоядовите птици. Хипопотами се търкалят във водата, огромни нилски крокодили  се препичат на слънце, слонове слизат да пият вода. Разходката с лодка по канала Казинга е идеална възможност да уловите някои близки моменти от дивия живот.

Нощувка в Buffalo safari lodge.  (или подобен).


 

ДЕН 5 (20.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА - НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря) 

 

Днес ще отворите сетивата си за катерене сред шимпанзета в горския център Kalinzo. Ще имате възможност да прекарате около час с най-близките до човека "роднини". Рейнджирите ни ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ние ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване ще се върнем обратно в лоджата за обяд и почивка.

Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

 

ДЕН 6 (21.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ГОРИЛИ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря) 

Днес е голям ден! Пригответе се за среща с един от кротките гиганти на Bwindi: рядката планинска горила. За повечето хора това е кулминационна точка по време на обиколката им в Уганда. Трекингът е едно завладяващо и незабравимо преживяване, което в голяма степен може да компенсира усилията, необходими за достигане на човек до Бвинди и преминаването му през гората. Трекингът за горили може да бъде предизвикателство и е необходимо този, който се захване с тази дейност, да има предварителна подготовка. Проследяването на горилите започва в 8:30ч. сутринта и продължава от няколко часа до цял ден, в зависимост от това къде се намират горилите. Това означава, че ще трябва обядът ви да е на пакети и да имате на разположение достатъчно вода. Въпреки, че трекингът за горили е основната забележителност на това място, в гората има 120 вида бозайници, 364 вида птици, 202 вида пеперуди, 163 вида дървета, 100 вида папрати и много други застрашени видове. Мястото е определено от ЮНЕСКО за обект на световно и културно наследство, поради популярността си с планинските горили и шимпанзета - двете големи африкански маймуни, фигуриращи като застрашени в Червената книга на Международен съюз за защита на природата (IUCN). След това незабравимо и уникално преживяване ще се върнем в лоджата си, където ще си починем. Вечеря и нощувка.

Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

 

ДЕН 7 (22.09.2022): БВИНДИ – ГЕШИЕНИ – ЕЗЕРОТО КИВУ ( закуска, обяд, вечеря)

         

И днес ще ставаме рано за закуска, след което поемаме за Руанда. Пътьом ще минем покрай езерата близнаци Burela и Mulondo и ще обядваме в околността. По-късно преминаваме и през формалностите на границата Уганда - Руанда. Настаняване в хотела ни следобяд, почивка и  подготвка за каякинга на следващия ден.

Нощувка в Paradise Maldhide  (или подобен).

 

ДЕН 8 (23.09.2022): ЕЗЕРОТО КИВУ ( ОПЦИЯ ЗА КРАТЕРА НИРАГОНГО) ( закуска, обяд, вечеря)

Започваме невероятния ден с чаша кафе или чай, и подготвящи се за още един приключенски ден с каякинг. Тук не само ще се насладите на фантастичните гледки по езерото Киву, но и на много други очарователни забележителности наоколо, които спират дъха и погледа. Гребейки ще откриете живописни брегове, където традиционни рибарски лодки се отклоняват по лазурните води и буйните зелени хълмове достигат до вас. Можете да се движите по-бързо или да се насладите на забавено темпо, за да откриете тишината на водата и да наблюдавате много птици, които кацат в храстите по брега и излитат от тях. Връщаме се в лоджата за почивка следобед и свободно време.
Нощувка в
Paradise Maldhide  (или подобен).

(ОПЦИЯ  КРАТЕРА НИРАГОНГО срещу допълнително заплащане - 530 евро )

Трекинга не е подходящ за хора със затруднена подвижност и изисква предварителна спортна подготовка за продължително ходене и издържане на високо надморско равнище.

                   

Освобождавате лоджата в 06:00ч., за да се насочим към границата с Конго, където отново ще трябва да преминем през граничните формалностите и да продължим за Кибати, основното място, откъдето се предприема изкачване до Нирагонго – един от активните вулкани. В 08:00ч. трябва да пристигнем в станцията на Кибати,  където ще получим инструктаж и в 10ч ще започнем да се изкачваме. Тези, които желаят може да наемат носачи, които да пренасят багажа ви.
Нирагонго е 3 470 м и за изкачването до върха са ни необходими от 5  до 6 часа. Вулканът се намира на изток от Конго, на около 19 км  от град Гома. Той е най-активният вулкан в света. През 1997 и 2002г. потоци лава изригват от пукнатини по склоновете и покриват 17 км към Гома само за няколко минути, убиват десетки хора и оставят 100 000 души без домове. Сега гората се възстановява и дивият живот се връща обратно на мястото си. Изкачването няма да е от най-леките, но по време на него по пътя ще наблюдаваме много редки видове птици и малки бозайници.
Нощувка в Cabanas on top of the Volcanoes-Camping.

 

ДЕН 9 (24.09.2022): ОТПЪТУВАНЕ ЗА КИГАЛИ ( закуска, обяд, вечеря)

Рано сутринта тези, които са били до Нирагонго се връщаме по обратните ни стъпки до началната си точка, което ще ни отнеме около 3 часа, значително по-малко време, за да отпътуваме за Кигали с останалата част от групата за Кигали. Спокойно сгушен в хълмовете, Кигали е добре развиващ се африкански град, веднага забележим с чистотата, подредеността и гостоприемството си. Пътьом ще обядваме и в ранния следобед ще пристигнем. Настаняване в хотела и свободно време за разходка и почивка.
Нощувка в хотел
Chez Lando  (или подобен).

 

ДЕН 10 (25.09.2022): КИГАЛИ - СОФИЯ ( закуска, обяд)

Кигали е чудесно място, откъдето да започнеш и където да приключиш пътуването си в Руанда.  Той е чист и безопасен, с прекомерно добросърдечни хора. Днес ще посетим пазара за местни храни на Руанда, както и музея за Геноцид. Трагичните събития се случват между две етнически групи, населяващи Руанда: Hutus и Tutsis, между април и юни 1994 г. (около 100 дни), когато приблизително 800 000 жители на Руанда са били убити. Войници и полицаи насърчавали обикновените граждани да участват в убийствата. Цивилните Hutu са принуждавани от военни служители да убиват своите съседи, приятели и дори роднини, като срещу това получавали стимули под формата на пари, храна и да получат земята на убитите Tutsis. Но това днес остава назад в историята и Музея на Геноцида вече се счита за туристическа атракция. Обяд и отпътуване за летището за полет за София.

 

ДЕН 11 (26.09.2022): ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА!

Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

 • Самолетен билет ( с KLM, изчислен на стойност 680 евро към деня на обявяване на офертата и подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Разрешително за трекинг с шимпанзета;
 • Разрешително за трекинг с горили;
 • Всички такси за национални паркове и сафарита;
 • Всички трансфери описани в програмата;
 • 1 нощувка в Ентебе в Lake Heights Hotel ( или подобен);
 • 1 нощувка в Mpogo safari Lodge  ( или подобен);
 • 2 нощувки в Buffalo safari lodge.( или подобен);
 • 2 нощувки в Lake Mulehe safari Lodge ( или подобен);
 • 2 нощувки в Paradise Maldhide ( или подобен);
 • 1 нощувка в Кигали в Chez Lando ( или подобен);
 • Гранични такси за преминаване;
 • Изхранвания закуска, обяд и вечеря през целия тур ( без деня на пристигане);
 • Транспорт с 4х4 туристически миниван с подвижен покрив;
 • 1 бутилка вода на ден по време на пътя;
 • Каякинг на езерото Киву;
 • Застраховка евакуация;
 • Английско говорящ гид-шофьор по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от България;
 • Виза за Уганда, Руанда ( 75 щ.д.)
 • Конго и изкачване на вулкана Нирагонго
 • Напитки по време на изхранванията
 • Носачи на багаж по време на трекингите с горилите и шимпанзетата – около 15 евро на носач)
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане при промяна цената на самолетния билет
 • Доплащане за настаняване в единична стая 360 евро
 • Бакшиши ( средно 7 щ.д. на ден)
 • Ваксина за жълта треска ( задължителна)

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМАЛЕН БРОЙ ОТ 6 ТУРИСТА!

УСЛОВИЯ НА АНУЛАЦИЯ:

- в случай на анулация след подписване на Договора за организирано пътуване и до 45 дни преди отпътуване неустойката е 45% от общата пакетна цена

- в случай на анулация по-малко от 45 дни преди отпътуване, неустоката е на 100% от пакетната цена

ВАЖНО: Предвид строгите анулационни срокове и невъзвръщаеми суми по самолетни билети и разрешителни за различните трекове препоръчваме Застраховка "Отмяна на пътуване". 

Обща пакетна цена:  
на човек в двойна стая 7472 лв.

 

Препоръчваме защото:

Пътуваме до Уганда и Руанда заради великолепната природа, огромното биоразнообразие, горилите, шимпанзетата, стотиците видове птици, животни и растения.

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Неслучайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук ще срещнем множество животински видове, насекоми, птици, както и ще се насладим на невероятно красиви спиращи дъха гледки. Предлагаме ви едно уникално пътешествие до едно от малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, ще видим тъй наречените Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, ще се любуваме на шимпанзета и множество птици. Ще похапваме вкусна храна, а ананасите … - за тях определено може да кажем, че са едни от най-вкусните! 

Цена от: 7472.00лв
Начална дата: 16.09.2022
Крайна дата: 26.09.2022
Продължителност в дни: 11
Copyright © 2022 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X