<
Екскурзия до Перу: Март 2024

Екскурзия до Перу - загадки, мистика и легенди

Разходете се из колониалните градове, в които отекват стъпките на Испанските завоеватели. Изследвайте древната столица на Инките – Куско. Посетете изгубения град Мачу Пикчу и се опитайте да разгадаете загадките на пустинята Наска.
Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна Америка, А красивите Перуански Анди са дом на местните туземци, които още говорят на древния индиански език Кечуа и водят традиционен начин на живот.

ПРОГРАМА:


П Е Р У – в топлата прегръдка на Андите

16 дни/14 нощувки

28 март – 12 април 2024

Ден 1 (28.03.2024, четвъртък) София – Истанбул – Панама Сити

Излитане от летище София в 09:50 ч. за Истанбул. Кацане в 12:20 ч. Продължение за Панама Сити в 13:50 ч. Кацане в Панама Сити в 19:35 ч. и продължение за Лима в 21:27 ч. Продължителност на дългия полет: 13:25 мин.

Ден 2 (29.03.2024, петък) Лима

Кацане на международното летище в Лима в 01:07 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*, разположен в сърцето на Мирафлорес, един от ексклузивните жилищни квартали край бреговете на Тихия океан. Време за почивка и закуска. След закуска започва опознаването на „Града на кралете”.

Обиколката започва с посещение на крайбрежната променада с фотостоп при вдъхновеният от Парк Гюел на Гауди Парка на любовта с огромната скулптура на Виктор Делфин Целувката.

В Перу може да откриете богатството на общества от различни исторически епохи, оцелявали векове наред сред дълбоки каньони, пустинни пясъци, зелени долини, високи върхове и гъсти джунгли. Музеят Ларко Херера има експозицията от над 45 000 предмета, изработени от злато, сребро, керамика, текстил, камък и дърво, принадлежащи на тези общества от миналото. Самият музей се помещава в прекрасно запазено колониално имение, а най-голямо впечатление ще Ви направи уникалната колекция от еротични глинени фигури. Обяд в местен ресторант. След обяд ще разгледаме Площад Сан Мартин и историческия център на града, част от ЮНЕСКО, наричан още „шахматната дъска на Писаро“, заради разположението на улиците, изобилстващи от великолепни образци на колониалната архитектура, барокови храмове, ренесансови фасади и сгради, повлияни от стила Рококо. Около Централния площад са разположени Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на архиепископа с мавърските балкони и Кметството. Ще се разходим по историческата уличка Хирон де ла Юнион и ще видим старата жп гара – днес красиво реставрирана и превърната в Център на Литературата. Ще разгледаме Манастира Сан Франциско, впечатляващ комплекс с колониална архитектура, състоящ се от църква, два параклиса, голяма библиотека, Музей на религиозните изкуства и подземна мрежа от тунели и катакомби. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3 (30.03.2024, събота) Лима – Арекипа

Закуска. Трансфер до летище и полет за Арекипа, разположена на 2335 м н. в.

Ще направим пешеходна обиколка на Арекипа, ще разгледаме централния градски площад Пласа де Армас, Йезуитската църква с поразителната барокова фасада и Манастира „Света Каталина” от 16 век, представляващ цял укрепен град със защитни стени, улици, пасажи, открити стълбища и площади.

В Музея на Светците от Андите в Арекипа ще имате възможност да научите невероятната история на 12-годишно момиче инка, принесена в жертва на боговете в средата на 15 век.

Настаняване в хотел San Agustin 3*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 (31.03.2024, неделя) Арекипа – Колка Каньон    

Закуска в хотела. Отпътуване за Колка Каньон през резервата Салинас и Агуада Бланка, където живеят диви стада от викуни, фламинго, алпака и вискачи. По пътя ще се насладите на прекрасните панорамни гледки към великолепните върхове Чачани, Ампато и Сабанкая, заобикалящи Арекипа. Ще достигнем до панорамната площадка при Патапампа – най-високата точка от нашето пътуване, издигаща се на 4850 м н.в. Спускане към градчето Чивай, разположено на 3650 м н.в. Настаняване в хотел Killawasi Lodge 3*. Свободно време за аклиматизация. В Чивай ще имаме време да се насладим на термалните извори Ла Калера. Водата извира от вулкана Коталуни с температура 80oC и е охладена до 35oC в термалните басейни. Местните хора вярват, че изворите имат лечебни свойства, заради минералния си състав. Вечеря в хотела и нощувка.    

Ден 5 (01.04.2024, понеделник) Колка Каньон – Пуно 

Закуска и разглеждане на забележителностите на Колка Каньон. Това е един от най-големите каньони на земята, почти два пъти по-дълбок от Гранд Каньон. Целта на нашето пътуване е Кръста на Кондорите – мястото, откъдето ще имаме шанса да наблюдаваме тези великолепни птици, превърнали се в национален символ на страната.

Връщане обратно в Чивай през малките градчета Пинчоло, Мака, Ачома и Янке с фотостоп на панорамните площадки при Антахилке и Чокетико. Отпътуване за Пуно, разположен на 3 820 м н. в. край брега на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света.

По време на прехода ще преминем през високото плато на Андите, наслаждавайки се на планинската панорама. Включен е сух пакет за обяд. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел Hacienda Plaza de Armas 3*. Нощувка.

Ден 6 (02.04.2024, вторник) Пуно – островите Урос и Такиле 

Закуска и отпътуване с лодка за островите Урос, където ще се запознаем с традициите на „езерните хора“. Островите Урос са около 40 плаващи острова, построени от тръстика.

Продължаваме пътешествието си с посещение на любимия ни остров Такиле, населен от народност, говореща езика кечуа. През 2005 г. изкуството на Такиле получава признание от ЮНЕСКО и днес е част от шедьоврите на световното наследство. Ще се изкачим по многобройните стъпала до върха на острова, ще видим традиционното облекло на такиленьос, ще докоснем цветните домашни изделия, сръчно изплетени от мъжете им, ще опитаме тяхната домашно приготвена храна за обяд, ще чуем техните песни, ще участваме в танците им и ще се потопим в тайните на езерото. Връщане обратно в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7 (03.04.2024, сряда) Пуно – Куско       

Закуска. Отпътуване за град Куско, разположен на около 3 250 м н. в. с туристически автобус.

По пътя ще посетим Храма на Виракоча, разположен край малкото планинско градче Ракчи. Внушителният храм се счита от историците за една от най-дръзките конструкции на инките. Датира от 15 век, с дължина 100 м, широчина 20 м и височина 18-20 м. От двете му страни са разположени по 11 колони – единствените, използвани от инките, в строителството на храмове. Обяд в местен ресторант.

Близо до Куско се намира църквата при Андауалийяс, чиито уникални стенописи я нареждат сред бисерите на бароковата архитектура от 17 в. в Перу.

Следобяд пристигане в Куско – сърцето и душата на Перу. Настаняване в хотел Taypikala 3*. Свободно време за разходка и вечеря в някое от уютните ресторантчета с гледка към Пласа де Армас. Нощувка в Куско.   

Ден 8 (04.04.2024, четвъртък) Куско

Закуска. Обиколка на забележителностите на „Златния град“. Куско е древната столица на Империята на Инките и без съмнение едно от най-значимите културно-исторически и силно енергийни места в света.

Днес ще посетим Храма на Слънцето Кориканча – религиозен и политически център, от където са тръгвали четирите пътя, водещи към четирите краища на Вселената.

Ще продължим с разглеждане на централния площад Пласа де Армас – сцена на много ключови за историята на града събития. Наричан е още „Площад на победителите” – точно тук Франсиско Писаро обявява Куско за испанско владение. По желание (срещу доп. заплащане) може да влезете в Катедралата, построена върху един от най-важните храмове за инките, посветен на бог Виракоча. В нея се съхраняват много произведения на изкуството от перуански творци, както и златни и сребърни съдове от колониалния период. Обяд в местен ресторант. 

Ще се изкачим до впечатляващата крепост Саксайуаман, разположена на 2 км северно от Куско. Строителството на Саксайуаман започнало през 14 век и за построяването му са били необходими 70 години и 20 000 работници. Именно тук сме ви приготвили и участие в специална церемония, посветена на Майката Земя, която ще ви докосне до енергиите на апу, кинту, кока и Пачамама, характерни символи на Перу.

Наблизо се намира Храмът Кенко, издълбан във варовикова скала, състоящ се от подземни галерии и амфитеатър във формата на полукръг. По стените на галериите са изсечени фигури на животни, влечуги, котки и геометрични фигури.

Пука Пукара е защитно укрепление, част от крепостта Саксайхуаман, служила за защита на Куско и империята на инките. На местния език кечуа името означава „Червена Крепост”, което се дължи на характерния цвят на скалите при залез слънце.

Баните Тамбомачай били Храм на водата и място за отдих на вожда на инките. Водата от два кристални извора преминава целогодишно през шлюз от гравирани камъни и по мрежа от канали, акведукти и водопади се използва за напояване от местните жители и до днес.

Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9 (05.04.2024, петък) Куско      

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на цветния Куско. Ще имате време сами да откриете богатствата, които се крият по неговите калдъръмени улици. В Куско има и няколко интересни музея, които заслужават да ги разгледате – Музият „Инка”, известен още като Двореца на адмирала; Музеят за доколумбово изкуство и Регионалният исторически музей. 

За хората с приключенски дух, ентусиазъм и добро здраве предлагаме целодневна екскурзия с лицензиран местен планински водач до Цветната планина, придобила популярност като „Планината на дъгата“. Ставаме рано сутрин и потегляме на четиричасов път със стоп за закуска по пътя. Следва двучасово вървене и изкачване пеша до панорамната площадка, разположена на 5200 м н.в., където за около 20 мин. ще направим своите снимки и ще й се порадваме отблизо. При слънчев ден цветовете наистина са ослепително ярки и сякаш нереални. По време на пътуването при ясно време ще се наслаждаваме на гледката към свещения връх Аусангате и на останалите заснежени първенци на Андите. Връщане обратно в Куско и стоп за обяд по пътя. Цената включва: планински водач, закуска, обяд, входни такси, вода, кислород, частен транспорт.

Прибиране в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка. 

Ден 10 (06.04.2024, събота) Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване с автобус към Свещената долина на Инките – едно от най-красивите места в Перу, където са разположени живописни селца, впечатляващи земеделски тераси и важни археологически находки. Днес ще посетим солените мини при Марас и Морай – експерименталните площадки на инките за селектиране на нови сортове царевица, картофи и зърно. Обяд в местен ресторант. 

Продължаваме за Олантайтамбо – типично инкско селище с важно административно и религиозно значение, построено при управлението на най-успешния Инка Пачакутек. Ще направим обиколка на градчето и ще се изкачим до крепостта, където са запазени постройките на Храма на Слънцето, Тронната зала и Баните на принцесата. Към хълма водят поредица от каменни стълби, а от юг градът е защитен от масивна каменна стена с височина 3 м.

Продължаваме с влак до Мачу Пикчу. Настаняване в хотел Taypikala Machu Picchu 3*. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 11 (07.04.2024, неделя) Мачу Пикчу – Куско      

Закуска. Рано сутринта отпътуваме с автобус за Мачу Пикчу и следвайки древните стъпки на жреците инки, изкачваме стълбите на Свещения град. Това ще е гвоздеят на нашата програма и този момент няма да го забравите никога. Погледнат отгоре „Изгубеният град” на инките прилича на птица в полет, заобиколен от дълбокия каньон на река Урубамба сред гъстата тропична гора. Точно така се е чувствал неговият откривател – американския изследовател Хайръм Бингам, когато за пръв път стъпил тук.

Връщане в хотел Taypikala 3* в Куско със следобедния влак. Свободно време за вечеря и нощувка.

 Ден 12 (08.04.2024, понеделник) Куско – Лима – Наска      

Закуска. Трансфер до летище и полет до Лима. Кацане в Лима и отпътуване с автобус на юг покрай бреговете на Тихия океан към град Наска. Тясната пустинна равнина Коста, простираща се в продължение на 3000 км по тихоокеанското крайбрежие на Перу и една от най-сухите области на Земята. Малки оазиси, населени от хилядолетия, са образувани там, където реките, спускащи се от Андите, пресичат пустинята. Точно такова място е оазисът Хуакачина.

Включен обяд и отпътуване към Наска. Настаняване в хотел Casa Andina 3*. Свободно време за почивка, вечеря и нощувка.  

Ден 13 (09.04.2024, вторник) Наска 

Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на пустинния район. Сутринта ще имате възможност да направите полет със самолет над прословутите линии на Платото Наска, завладели въображението и умовете на редица изследователи и учени като Пол Кюсък, Мария Райхе и Ерих фон Деникен.

Следобед по желание предлагаме приключение с бъгита сред пясъчните дюни. Ще посетим Акведуктите на наските и древния религиозен център Кахуачи.

Дюните на пустинята са изключително живописни – тук ще имате възможност да се спуснете със сендборд по една от тях – уникално забавление, което си заслужава да опитате в свободното време. Мястото е вълшебно и ще успеете да уловите с камерата си различните нюанси на златистия пясък, простиращ се до където ви стига взорът. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 14 (10.04.2024, сряда) Наска – Лима

Закуска в хотела. Отпътуване за град Ика, основан от испанците през 1563 г. в плодородна долина, покрита с лозя. Това е първият лозарски регион в Америка, чиито традиции са запазени и до днес. Включено посещение на местна винарна, където ще научим повече за технологията на неговото приготвяне и ще го дегустираме. Включен обяд в местен ресторант.

Продължение за Лима и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*. Свободно време за вечеря или по желание посещение на Парк Резерва с Магическия кръг на водата. Това са 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика вечерно време. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 15 (11.04.2024, четвъртък) Лима – Панама Сити - Истанбул

Закуска. Трансфер до летището и полет за Панама Сити в 13:39 ч. Кацане в Панама Сити в 17:22 ч. и продължение за Истанбул в 20:50 ч. Продължителност на дългия полет: 12:45 ч. Нощувка в самолета.

Ден 16 (12.04.2024, петък) Истанбул - София  

Кацане в Истанбул в 17:35 ч. Продължение за София с полет в 19:05 ч. Кацане в София в 20:20 ч. Край на програмата и до нови срещи.

 

Защо да изберете тази програма?

 • Водач от България с многогодишен опит в Перу, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
 • Специално подбрани и проверени от нас хотели 3* и 4*;
 • Без изморителни нощни преходи между градовете;
 • Посещение на Каньона Колка и гарантирана среща с великолепните кондори;
 • За да се докоснете до мистиката на тази страна, ще участвате в специална церемония, посветена на Майката Земя в Свещената долина на инките;
 • Ние предлагаме 2 нощувки в Наска, където по желание ще летим със самолет над линиите, ще видим акведуктите на наските и ще посетим свещената пирамида Кахуачи;
 • За най-големите приключенци – възможност за посещение на Цветната планина.
 • Самолетни билети София – Истанбул – Панама Сити – Лима – Панама Сити – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж;
 • Самолетни билети Лима – Арекипа и Куско – Лима с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж;
 • 14 нощувки със закуски в проверени хотели;
 • 8 обяда и 1 вечеря по програма;
 • Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
 • Билети за влак Олантайтамбо – Мачу Пикчу Пуебло – Олантайтамбо; 
 • Лицензирани местни екскурзоводи;  
 • Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;  
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности; 
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 6 щ.д. на човек на ден);
 • Парк Резерва със светлинните фонтаните в Лима с включени трансфери: 20 USD;
 • Полет над платото Наска: 115 USD при 10 записани;
 • Полудневен тур с бъгита и сенд борд в района на Наска: 45 USD; 
 • Посещение на минералните бани в Чивай: 5 USD;  
 • Екскурзия до Цветната планина в Куско: 130 USD при мин. 6 записани;
 • Посещение на Катедралата в Куско: 40 перуански сол (заплащат се на място);
 • Доплащане за единична стая: 625 USD;
 • Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;
 • Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
 • Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
 • Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия се заявяват при записване;
 • При влизане в Перу към 01.10.2023 НЕ се изисква сертификат за ваксинация или задължителен ПСР тест при пристигане;
 • Към дата 01.10.2023 при влизане в Перу не се изисква виза;
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • В Перу хотелите настаняват туристи след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
 • Цените са базирани на перуанските данъци към 01.10.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
 • Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,85 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • В случай на отказ от пътуване се удържат следните неустойки:
 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
 • ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • В случай, че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

 

Стандартен пакет на човек в двойна стая

7 490 лева

 
Препоръчваме защото:

Планираме пътешествие, опитваме се да има от всичко, за което сме си мечтали - красиви гледки, мистични повествования за духовете от планините и пророчествата на племената, солени крайбрежни дни и нощи, страстни забавления и още, и още... В Перу си имат почти всичко. Там са благословени с живописна природа в съчетание с богата история, което прави страната желана дестинация от всеки, решил да пусне откривателския си дух на воля. Перу не е от местата, на които просто се отбиваме за малко. Преживяването е твърде наситено. Да се качите високо в Андите, където се реят кондорите, да се огледате в бистрите води на езерото Титикака, да се докоснете до културата на инките в Куско, Мачу Пикчу, Свещената долина, да минете над цветната дъга на Виникунка, да се извисите над платото Наска, да се докоснете до различни култури, да усетите енергията на тези места си е едно предизвикателство, което  вярваме, че ще разпали вашето любопитството, за да се впуснете в пътешествие до една изключителна интересна и загадъчна страна, която си заслужава да се посети. Страната на инките с пухкавите животни с дълги вратове и красивите, несравними пейзажи ви очаква!

Цена от: 7490.00лв
Начална дата: 28.03.2024
Крайна дата: 12.04.2024
Продължителност в дни: 16
Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X