<
Екскурзия до Боливия, Чили и Патагония - солната пустиня Уюни, Сан Педро де Атакама, Сантяго де Чили и Великденски острови: Март 2023

ЕКСКУРЗИЯ ДО БОЛИВИЯ, ЧИЛИ И ПАТАГОНИЯ - СОЛНAТА ПУСТИНЯ УЮНИ, САН ПЕДРО ДЕ АТАКАМА, САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ И ВЕЛИКДЕНСКИ ОСТРОВ - ОФОРМЕНА ГРУПА

Какво ще видим: Ла Пас, Солената пустиня Уюни, Сан Педро де Атакама, гейзерите на Ел Татио, Сантяго де Чили, Валпараисо, Виня дел Мар, Великденски остров, вулкан Рано Рараку, Оронго, Пунта Аренас ,Национален парк „Торес дел Пайне”, Пуерто Наталес, Фиорда на последната надежда, глетчерите в Балмаседа и Серано

Tази част на Южна Америка е смесица от епохи, в която се преплитат модерна архитектура, старинни църкви, пустинята Атакама, солното езеро Уюни, хребетите на Андите и разбира се индианците с традиционните си пъстри носии и стадата лами.
Всяка крачка по пътищата на Боливия и Чили ни среща с нови гледки, всеки поглед открива следи от миналото.

Период напътуване: 06 - 27 март 2023

22 дни/ 19 нощувки

ПРОГРАМА:

 

 

1 ДЕН – 06.03.2023 Среща в 05.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 07.05 ч. -  полет София – Франкфурт. Пристигане във Франкфурт в 08.40 ч. В 12.50 ч. - полет Франкфурт – Богота. Пристигане в Богота в 19.10ч.  В 21.25 ч. полет Богота – Ла Пас.


2 ДЕН – 07.03.2023 Пристигане в  Ла Пас в 02.15 ч. сутринта (местно време). Трансфер до хотел. Настаняване и нощувка в Ла Пас. Закуска. Туристическа обиколка на град Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.


3 ДЕН – 08.03.2023   Инкауаси , Колчани, Солените равнини Уюни, Гробището на влаковете.
Закуска. Трансфер до летището и полет до Уюни. Кацане на летището в Уюни.
 Този ден ви очаква един невероятен ден , който ще започне с разглеждане на острова Инкауаси, намиращ се в средата на пустинята Уюни и покрит с  гигантски кактуси, някои от които са над 10 м. височина. Тук ще може да направите невероятни снимки от най-горната част на острова към солната пустиня.  След това ще посетите паметника на Дакар, посветен на провеждащото се тук всяка година рали Дакар. Нашето пътуване продължава към  град Колчани, малко градче, в което ще разгледате „Музея на солта”.  Тук ще разберете как се добива и преработва солта и как от нея се правят невероятно красиви фигурки, които се продават в магазините на Колчани. След това ще продължите към солната пустиня - истински бисер на Андите,  където ще видите един от най-магичните изгреви на земята, ще се насладите на необятността на пейзажа и ще направите   последната спирка  за деня на Гробището на влаковете. Нощувка в Уюни.


4  ДЕН – 09.03.2023 Скалистата долина – лагуните – каньоните Инка и Сора – животните на Андите.
След закуска ще продължите към каньоните Инка и Сора. Спирка за снимки и разглеждане. Ще продължите пътуването между различни лагуни, докато не стигнете до лагуните Винто и Канал,  където ще имате почивка за разходка и снимки. Следващата ни спирка ще бъде Скалистата долина, където ще видите специфични естествени формирования.  По пътя към мястото за нощувка ще може да наблюдавате растенията и животните, които се срещат в тази част на Андите – лами, викуни (вид дива лама) и даже лисици. Вечерта ще стигнете до хотела, където Ви очаква и вечеря. Нощувка.


5 ДЕН – 10.03.2023 Границата между Чили и Боливия – Пустинята на Салвадор Дали – горещите минерални  извори – полетата с гейзери – Лагуна Колорада (Червената лагуна).
Закуска. Тръгване в 7.30 ч. от хотела . Първата ви спирка за този ден е на Лагуна Колорада, известна още като Червената лагуна - една от най-впечатляващите лагуни в Алтиплано.  Спирка за снимки , след което ще продължим към следващаата ни спирка - полето на гейзерите „Утринно слънце”, пълно с фумароли (струи от вулканични газове и пари, изхвърляни от пукнатини в земната кора) и малки гейзери, което го превръща в неповторим пейзаж, сред който човек може да почувства силата на природата.
След това нашето пътуване продължава към минералните извори Полке, където ще имате възможност да  се  насладите и да поплувате в естествено горещата вода, докато температурите навън са доста по- ниски – едно много отпускащо преживяване. Последната ни спирка за този ден ще бъде на Бялата и Зелената лагуни, след което ще продължите към Пустинята на Салвадор Дали – голямо високо плато, заобиколено с впечатляващи планини, които напомнят за картините на известния художник. 
Продължаваме към границата с Боливия. След паспортния контрол ще продължите към градчето Сан Педро де Атакама, където ще нощувате.


6 ДЕН – 11.03.2023 Закуска/сух пакет/ Този ден ще посетим гейзерите на Ел Татио, разположени на височина от 4 300 м . Тръгваме в 04.00 ч. сутринта, тъй като  гейзерите са най-активни рано сутрин. Насладете се на играта между вода и светлина при изгрев на слънцето. Предстои ни вълнуваща закуска-пикник пред врящите извори . Пътуването продължава през селото Мачука, типично атакаменско селище. Свободно време. Нощувка в Сан Педро де Атакама. 


7 ДЕН – 12.03.2023  Пустиня със солени почви, лагуни и вулкани 
 Закуска. Този ден ни очаква вълнуващо пътуване през осеяното със степни треви плато, разположено в близост до впечатляващите вулкани на Андите, достигайки до лагуните Мисканти и Миникес - ( 4 200 м. н.в). Двете, обагрени в тъмносиньо лагуни, се намират на място, от където се разкрива великолепна гледка към високия 4200 метра връх на платото Мисканти. След това, продължавате към “Salar de Atacama” - третото по големина солено езеро в света. Тук ще имате уникалната възможност да наблюдавате фламинго и други птици в една впечатляваща околна среда. Привечер - пътуване към лунната долина „Valle de la Luna”, където ще бъдете омагьосани от зрелищната игра с цветовете на залеза и уникалните скални формации, видяни от перспективата на висока подвижна дюна. Нощувка в Сан Педро де Атакама. 


8 ДЕН – 13.03.2023 Трансфер до летището. След закуска тръгваме към гр. Калама. По пътя ще минем през пустинното плато, наречено още - зеления оазис в северните покрайнини на най – голямото солено езеро в Чили. Това древно индианско селце, наподобяващо същински оазис е едно от най – хубавите, традиционни места в страната. Свободно време с възможност за разходка в селцето. Продължаваме към летището. Полет Нощувка в Сантяго де Чили. 


9 ДЕН – 14.03.2023 Закуска. Обиколка на град Сантяго де Чили с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас”  – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на  Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г.След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Свободно време. Нощувка в Сантяго де Чили.


10 ДЕН – 15.03.2023 Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. 
По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо.  След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, часовникът от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Вечерта по желание - вечерна обиколка на града. Нощувка в Сантяго де Чили.


11 ДЕН –16.03.2023 Закуска. В 06.30 ч.- трансфер до летището и в 08.30 ч. - полет  Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 11.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този следобед ви предстои полудневна екскурзия, включваща: Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка в Рапа Нуи.
  

12 ДЕН – 17.03.2023 Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник.  Продължавате към  Аху Тонгарики, където се намира най – големата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи.. 


13 ДЕН – 18.03.2023 Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи, изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи.


14 ДЕН – 19.03.2023 Закуска. В 09.00 ч.- трансфер до летището и в 11.00 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 17.45 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в Сантяго де Чили.


15 ДЕН – 20.03.2023  Закуска. Свободно време. В 14:55 ч. - полет Сантяго де Чили - Пунта Аренас, Патагония. В 18:17 ч. - кацане на летището в Пунта Аренас. Трансфер до хотел. Нощувка в Пунта Аренас.


16 ДЕН – 21.03.2023  Закуска. Посещение на пингвинска колония при фиордите Сено Отуей, където от ноември до март могат да бъдат видяни множество магелански пингвини, а през останалото време и патагонски лисици и нандус (пампа-щрауси). Като алтернатива, по време на разможителния период на магелановите пингвини или при лошо време се посещава щраусова ферма. Нощувка в Пунта Аренас.


17 ДЕН – 22.03.2023  Посещение на Националния парк „Торес дел Пайне”
Закуска /сух пакет/. Рано сутринта отпътуване към Пуерто Наталес /около 3 часа/. Веднага след пристигането, посещение на Националния парк. Без съмнение „Торес дел Пайне” е връхната точка на всяко пътуване до Патагония. Паркът е наименуван на три стръмно извисяващи се в небето планински върхове. Според метеорологичните условия ще имате възможност да предприемете няколко малки туристически излета. Нощувка в Пуерто Наталес.


18 ДЕН – 23.03.2023 Светът на глетчерите в Патагония 
Закуска. Целодневно пътуване с лодка през „Фиорда на последната надежда” и преминаване покрай сензационния глетчер Балмаседа. В края на фиорда – разходка пеша до подножието на глетчера Серано. Типично чилийски обяд. Нощувка в Пуерто Наталес.


19 ДЕН – 24.03.2023 Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго  
Закуска /сух пакет/. Пътуване от Пуерто Наталес до Пунта Аренас. В 15.55 ч полет Пунта Аренас Сантяго де Чили. Пристигане в столицата Сантяго де Чили в 19.18 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили. 


20 ДЕН – 25.03.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 21.10 ч. - полет Сантяго де Чили – Лима. Пристигане в Лима в 23.00ч.  Нощувка в Лима.


21 ДЕН – 26.03.2023 Закуска. Свободно време. В 13.57 ч. – полет Лима – Панама Сити. Пристигане в Панама Сити в 17.40 ч. В 19.05ч. полет Панма Сити – Франкфурт. 


22 ДЕН – 27.03.2023 Пристигане във Франкфурт в 13.35ч.  В 14.25ч. полет Франкфурт –София. Пристигане на летище София в 17.55ч.

Екскурзия до Боливия, Чили и Патагония

Ла Пас – Hotel Rosario La Paz 3* - //hotelrosario.com/la-paz/
Уюни – Hotel Rey David 3*
Сан Педро де Атакама – Yakana Hotel 3 *-  //www.hotelyakana.cl/
Сантяго де Чили- RQ Central 4*- //www.rq.cl/
Рапа Нуи - Tupa Hotel 3 * - //tupa-hotel-hanga-roa-chile/
Пунта Аренас – Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4 * //www.dahotelespuntaarenas.com/
Пуерто Наталес – Hotel Temauken 3* //www.temauken.cl/

 

 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 968 лв/ 495 евро - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище; 
 • 19 нощувки в хотели 3* и 4* в Боливия, Чили и Патагония, с включени 20 закуски 3 от които сух пакет, 2 обяда и 1 вечеря;
 • 1 нощувка в Ла Пас 
 • 1 нощувка в Уюни
 • 1 нощувка в Андите
 • 3 нощувки в Сан Педро де Атакама
 • 5 нощувки в Сантяго де Чили
 • 3 нощувки  на Рапа Нуи - Великденски остров
 • 2 нощувки в Пунта Аренас
 • 2 нощувки в Пуерто Наталес
 • 1 нощувка в Лима –Перу.     (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Ла Пас –(2-ри ден);
 • разглеждане на остров Инкауси  - (3-ти ден); 
 • посещение на Музея на солта в град Колчани – (3-ти ден); 
 • посещение на Салар де Уюни – (3-ти ден); 
 • разглеждане на каньоните Инка и Сора –(4-ти ден);
 • разглеждане на лагуните Винто и Канал –(4-ти ден);
 • пътуване към скалистата долина - (4-ти ден); 
 • посещение на Лагуна Колорада – (5-ти ден); 
 • посещение на минералните извори Полке –(5-ти ден);
 • посещение на бялата и зелената лагуни – (5-ти дн); 
 • посещение на пустинята Салвадор Дали – (5-ти ден);
 • посещение гейзерите на Ел Татио – (6-ти ден);
 • посещение на лагуните Мисканти и Миникес –(7-ми ден);
 • пътуване към  Salar de Atacama- (7-ми ден);
 • пътуване до лунната долина „Valle de la Luna“ – (7-ми ден);
 • пътуване към град Калама – (8-ми ден);
 • обиколка на Сантяго де Чили – (9-ти ден);
 • посещение на централаната част на град Валпараисо – (10-ти ден);
 • обиколка на Виня дл Мар (10-ти ден);
 • полудневена екскурзия с посещение на Аху Тахай и Аху Акиви -(11-ти ден); 
 • целодневна екскурзия по пътя Моай –(12-ти ден); 
 • полудневна обиколка на Оронго –(13-ти ден); 
 • посещение на вулкана Рано Као – (13-ти ден); 
 • посещение на пигвинскта колония при фиоордите Осено Отуей –(16-ти ден);
 • посещение на „Национален парк „Торес дел Пайне“ – (17-ти ден);
 • целодневно пътуване с лодка през „Фиорда на последната надежда“ преминаване покрай  глетчера Балсмеда, разходка в подножието на глетчера Серано– ( 18-ти ден);
 • пътуване до Пуерто Наталес до Пунта Аренас – (19-ти ден);
 • всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач от агенцията и местен екскурзовод с превод  на български език, от водача, който придружава групата; 
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 97 лв.;    
 • По- време на престоя в Атакама и Уюни, ще изкачвате до 4 300-4850 м.н.в.
 • виза за Боливия – 100 щ.долара издава се и се заплаща на място при влизане в страната;
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 1. вход за Национален парк „Атакама” – 70 щ.долара – (7-ми ден)
 2. вечерна обиколка на Сантяго де Чили – 96 щ. долара – (10-ти ден)
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 1. входове за парковете в Уюни – около 27 щ.д. (плаща се на място);
 2. гранична такса при влизането в Боливия  - около 7 щ.д. (плаща се на място);
 3. вход за Национален парк „Великденски остров” – 80 щ.долара (плаща се на място);

Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.10.2022 г и  е възможно да подлежат на  актуализация

 • Застраховка с включена защита при COVID 19:
 1. Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 2. Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

ВАЖНО:

 • ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  5 700 лв.;
 • ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума - 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ;
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата;
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж;
 • Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите не съответстват на критериите за  категоризация на хотелите в Европа;
 • Вътрешните полети в Чили до 4 часа, не предлагат включен сервиз на борда категоризация на хотелите в Европа;
 • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента; 
 • Възможна е промяна на последователността на посещение на отделните обекти, дадени в програмата с оглед форсмажорни природни обстоятелства.

 

РЕСТРИКЦИИ:

 • Минимална изискуема възраст - 7 год.
 • Турът не е препоръчителен за лица с хипертония, сърдечна недостатъчност, астма или подобни заболявания, за които посещението на места над 4000 м.н.в. представлява риск за здравето /турът се осъществява в по-голямата си част на височина над 4000 м., достигайки до 4850 м.н.в. в едни от дните/

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Боливия: 

 • Задграничен паспорт с валидност най-малко още шест месеца и с поне две оставащи страници за визови стикери. Отпечатан формуляр за кандидатстване за виза за Боливия (Заявление за клетва за кандидатстване за виза). Снимка с размер на паспорт в електронен и хартиен формат със следните изисквания: Размери: 3 см х 3 см или 2 инча х 2 инча За електронна снимка: формат JPG и максимум 150Kb Снимката трябва да е на  бял фон без очила ако носите такива, трябва да гледате напред и цялото ви лице трябва да се вижда. Изражението на лицето да неутрално.      
 • Трябва да представите :  доказателство за настаняване в Боливия: хотелска резервация или писмо с покана от вашия домакин. И в двата случая документът трябва да включва датите, на които ще останете там. копие от вашия самолетен билет или маршрут на пътуването. доказателство за финансови ресурси: копие от извлеченията от вашата банка или кредитна карта. сертификат за ваксина срещу жълта треска –(може да се изиска) 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Боливия: 

 • Сертификат за ваксинация, или PCR test, взет до 72 часа преди заминаване. 
 • Попълнена  Health declaration form https://migracion.gob.bo/pagina/documentos/formularios/FormularioSaludCOVID.pdf

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Чили и Патагония: 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;  
 • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
 • Сертификат за ваксинация или PCR test, взет в рамките на 48 часа преди заминаване. 

 

Упътвания по допълнителната програма за Уюни, при минимум 5 човека, настанени в двойна стая:
Носете си:

 • Удобни и топли дрехи;
 • Удобни обувки / подходящи за трекинг/;
 • Бански и хавлия /за Тремалните извори/ ;
 • Слънчеви очила;
 • Слънцезащитен крем;
 • Лични тоалетни принадлежности;
 • Тоалетна хартия;
 • Вода / 1 литър на човек за първи ден/. В останалите дни може да се купи по пътя/;
 • Паспорт или лична карта. Ако си чужденец, пребиваващ в Чили, трябва да носите и двете, за да ги представите пред граничните служби;
 • Най-малко 250 боливианос за задължителните разходи по пътуването / такси, входове, тоалетни, вода/.

 

Промоционалната цена от 11 845 лв. е валидна при записване и капариране в минимум 6 месеца преди датата на отпътуванем при група от минимум 10 човека за часта Чили и Великденски острови и минимум 5 човека за солената пустиня Уюни.

Станратната цена 11 945 лв. е валидна при записване и капариране в срок по-малък от 6 месеца от датата на отпътуване, при условие, че има свободни места. 

При група от минимум 10 човека за часта Чили и Великденски острови и минимум 5 човека за солената пустиня Уюни.  

При по-малка група за Чили и Великденски острови от 6 до 10 човека се налага доплащане от 240 лв.
 

Препоръчваме защото:

Ще ви заведем, за да видите изумителното Чили, в където се намира долината Elqui - с най-чистото небе в света – средно 240 безоблачни нощи в годината. Там е построена и най-голямата обсерватория в Южното полукълбо.
В Чили се намира и най-сухото място на планетата ни - пустинята Атакама, а чилийската част от Патагония е едно от най-чистите екологични места в света.
В северната част на страната е разположено най-високото езеро в света. То се намира надморската му височина е 4570 метра.
Лунната долина, намираща се между град Калама и Сан Педро де Атакама, е едно от малкото места в света, чийто пейзаж много напомня този на Луната.
В Чили се намира и така наречената „естествена лаборатория“, а именно – езерото Копауе. Горещата подземна вода с вулканичен произход променя химичния си състав през зимата и лятото.
Свидетелствата за НЛО, наблюдавани в небето на Чили, са най-много, в сравнение с където и да е на друго място в света.
Най-високият активен вулкан в света е отново в Чили. Той се издига на 6064 метра надморска височина.
Великденският остров е островът, който е най-отдалечен от най-близкото населено място в света.
Боливия е между 30-те най-големи държави в света, където са признати 37 официални езика. Тя е и третият в света производител на кока, традиционно използвана от част от населението в религиозни обреди и в медицината. В Ла Пас се намира и пазара на вещиците "Witched Market", а също и най-високия кабинков лифт в света. 
Боливия е известна с розовите делфини! Розовите делфини всъщност се считат за най-интелигентния вид делфини и обитават Амазонка.

Цена от: 11945.00лв
Начална дата: 06.03.2023
Крайна дата: 27.03.2023
Продължителност в дни: 22
Copyright © 2023 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X