<
Екскурзия до Аржентина, Бразилия и водопадите Игуасу: 2023

Екскурзия до Аржентина, Бразилия и водопадите Игуасу - палитра от колорита на Латинска Америка

Усетете истинския ритъм на Латинска Америка! Потопете се в красотата на националните паркове Игуасу, чувственият Буенос Айрес и страстният Рио! 

14 дни/ 11 нощувки

Дати на отпътуване: 23.03/ 20.04/ 12.05/ 13.10/ 15.12.2023

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН – Среща в 17:00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19:05 ч. - самолетен  полет София – Рим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 20:00 ч. В 21.45 ч. - полет Рим - Буенос Айрес.
 
2 ДЕН – Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. сутринта (местно време).
Трансфер до хотел. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото,  „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.
 
3 ДЕН  -  Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително зплащане - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.
 
4 ДЕН – Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане:
1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. 
или
2.Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина.  Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.  Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.).  Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 
5 ДЕН – Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание и срещу допълнително заплащане :
Екскурзия с корабче по делтата на р.Парана. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходката с корабче. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание срещу допълнително заплащане – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.
 
6 ДЕН – Закуска. Свободно време до обяд, в зависимост от полетното разписание. 
 В 11.00 ч. - трансфер до летището и в 13.55 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу 
с “Aerolineas Argentinas”. Кацане в Игуасу в 15.45 ч. Трансфер до хотел. След обяд Ви се предлага, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Сиудад дел Есте, свободната търговска зона на Парагвай и вторият търговски град по оборот след Дубай. Нощувка в Игуасу.
 
7 ДЕН – Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание и срещу допълнително заплащане). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание и срещу допълнително заплащане). 
По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащне - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.
 
8 ДЕН – Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. Нощувка в Игуасу.
 
9 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. В 10.05 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 12.00 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Вечерта по желание вечеря в ресторант „Restaurante Marius Degustare“ - (заплаща се допълнително на място). Нощувка в Рио де Жанейро.
 
10 ДЕН – Закуска. Туристическа обиколка “Един Ч ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. 

Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

11 ДЕН – Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

12 ДЕН – Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис (с включен обяд).
Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски  императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч.  След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в Рио де Жанейро. Това е идеалното място да правите снимки по залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или  Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи центъра на Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.

13 ДЕН –  Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро с възможност за посещение и разходка с туристическо трамвайче до чаровния квартал Санта Тереза , разположен на върха на едноименния хълм с очарователна атмосфера на село. Стръмни, криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели,  барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници,  музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение.  В 13.00 ч. трансфер до летището. В 16:00 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Рим с “Alitalia”.

14 ДЕН – Пристигане в Рим в 07:00 ч. В 09:50 ч. - полет Рим – София с “Alitalia”. Пристигане на летище София в 12:50 ч.

 

Екскурзия до Аржентина, Бразилия и водопадите Игуасу

 • BUENOS  AIRES -  NH Buenos Aires City 5* https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-buenos-aires-city
 • FOZ DE IGUASU - Viale Cataratas Hotel & Eventos 4*   http://www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-cataratas-hotel
 • RIO DE JANEIRO – Rio Design Hotel 4*

http://www.riodesignhotel.com/

 • Самолетни билети за всички международни и вътрешни полети с включени летищни такси (подлежат на потвърждение);
 • Всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки в хотели 3*и 4* в Аржентина и Бразилия, с включени 11 закуски и 1 обяд; 
 • 4 нощувки в Буенос Айрес; 
 • 3 нощувки в Игуасу; 
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро; 
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч);
 • Панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (2-ри ден);
 • Посещение на водопадите Игуасу от бразилска (7-ми ден) и от аржентинска страна
 • (8-ми ден) – без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително; 
 • Посещение на Ботаническата градина в Рио - без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително  - (9-ти ден);
 • Туристическа обиколка „Един ден в Рио” (10-ти ден);
 • Посещение на Колониалния център на Рио (10-ти ден);
 • Изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (10-ти ден);
 • Качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (10-ти ден);
 • Посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (10-ти ден);
 • Наземен транспорт с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език) от водачът, който придружава групата;
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 84 лв.    

допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:

 • вход за Птичия парк в Игуасу – 16 щ.долара- 7-ми ден;-(заплаща се в офиса на ТО);
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу: от бразилска страна  – 24 щ.долара - 7-ми ден; -(заплаща се в офиса на ТО); от аржентинска страна – 30 щ.долара  - 8-ми ден; -(заплаща се в офиса на ТО);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 130 щ.долара- (3-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 390 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (4-ти ден);
 • или екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 210 щ.долара (4-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара - ( 5-ти ден);
 • танго шоу  в  Буенос Айрес (5-ти ден) – 145 щ.долара (с вечеря) - 95 щ.долара (без вечеря);  
 • посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай – 30 щ.долара- (6-ти ден);                          
 • макуку сафари - от бразилска страна - 105 щ.долара - (7-ми ден);
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 130 щ.долара –(7-ми ден);
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 35 щ.д.-(7-ми ден);
 • шоу програма в Игуасу (с вечеря) – 85 щ.долара - (7-ми ден);
 • самба шоу ‘’Джинджа Тропикал’’ в нощен клуб в Рио- (10-ти ден):  - 115 щ.долара/(без вечеря) или 130 щ.долара (с вечеря);
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара - (11-ти ден).
 • екскурзия до Петрополис  (с включен обяд) – 75 щ. долара- (12-ти ден);

допълнителни мероприятия (плащат се на място):

 • билети за градски транспорт (1 билет - около 2 щ.долара): метро – около 5-6 щ.долара и за автобус – около 12 щ.долара;     
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) – (9-ти ден);
 • посещение на стадион Маракана –  18 щ. долара (9-ти ден);
 • вечеря в ресторант „Restaurante Marius Degustare“ (9-ти ден);

доплащане за единична стая се 940 лв./подлежи на актуализация/;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване; 
За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
Не се изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCRtest, 
Попълнена Arrival form - https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php,  попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване; 
За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува;
Ваксинационен сертификат или отрицателен PCR, взет най-много 72 часа преди отпътуване;
Попълнена Arrival form – https://formulario.anvisa.gov.br/ ,попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.

 

Застраховки с включена защита при COVID 19:
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента. 
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента. 
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

 

Застраховки без защита при COVID 19:
Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 

Забележки:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последнитедва дни по същата.
 • За полета от Буенос Айрес до Иуасу лимитът за багажа е 15 кг.
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.10.2022 г.
 • Входовете на посещаваните обекти се заплащат в офиса на туроператора.
 • Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
 • Категоризацията на хотелите в Бразилия и Аржентина не съответства на критериите  за категоризация на хотелите в Европа. 
 • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.  
 • За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.  
 • Цените 5 840 лв. са за човек в двойна стая. 
 • За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпка 375 лв.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.10.2022 г и е възможно да подлежат на  актуализация.

При записване е необходимо да се внесе депозит от 2878 лева. Краен срок за внасяне на цялата сума 30 работни дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане:

 • в брой (в офиса на ТО)   
 • по банков път
Препоръчваме защото:

 • Самолетни билети за всички международни и вътрешни полети с включени летищни такси:
 • Всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки в хотели 3*и 4* в Аржентина и Бразилия, с включени 11 закуски и 1 обяд; 
 • 4 нощувки в Буенос Айрес;
 • 3 нощувки в Игуасу;
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро; 
 • Панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (2-ри ден);
 • Посещение на водопадите Игуасу от бразилска (7-ми ден) и от аржентинска страна
 • (8-ми ден) – без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително; 
 • Посещение на Ботаническата градина в Рио - без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително  - (9-ти ден);
 • Туристическа обиколка „Един ден в Рио” (10-ти ден);
 • Посещение на Колониалния център на Рио (10-ти ден);
 • Изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (10-ти ден);
 • Качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (10-ти ден);
 • Посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (10-ти ден);
 • Наземен транспорт с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език) от водача, който придружава групата.

Цена от: 5840.00лв
Начална дата: 23.03.2023
Крайна дата: 28.12.2023
Продължителност в дни: 14
Copyright © 2023 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X