<
Първият луксозен хотел на Louis Vuitton е готов да отвори врати в централата си в Париж

Председателят и главен изпълнителен директор Майкъл Бърк каза пред Women’s Wear Daily, че централата на марката в Париж, Франция, скоро ще бъде превърната в гигантски комплекс, включващ първия в света хотел Louis Vuitton и най-големия някога бутик LV.
С невероятна гледка, простираща се от Айфеловата кула до катедралата Нотр Дам, легендарната сграда на Vuitton се намира до църквата Saint Germain l’Auxerrois в първи арондисман. Бърк казва, че този квартал някога е бил „ничия земя“, но компанията-майка на Louis Vuitton, LVMH Moët Hennessy, го е променила радикално през последните 18 месеца.
Най-големият луксозен конгломерат в света отвори луксозния нов хотел Cheval Blanc, разкраси универсалния магазин La Samaritaine и разкри нов пост за сладкиши Cova. Според Бърк председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно също тепърва започва с още повече места и бизнеси в Париж. Този ход отразява нарастващото търсене на изживявания от висок клас в допълнение към продуктите от най-висок клас.
„Това е, което нашите клиенти искат от нас“, каза Бърк пред WWD. „Те искат връзка 24/7“
Драматичната трансформация на централата от 400 000 квадратни фута започна тази седмица със стартирането на ново пространство за преживявания, наречено LV Dream. Предвидено да остане отворено за една година, изскачащият прозорец от 20 000 квадратни фута включва изложба на сътрудничеството на LV с художници, заедно с магазин за подаръци плюс кафене и магазин за шоколад, управлявани от главния сладкар в Cheval Blanc Paris. Бърк казва, че пространството за събития „най-вероятно“ ще бъде превърнато в най-големия магазин на Vuitton, докато хотелът се очаква да отвори другаде в сградата до пет години.

Въпреки че Cheval Blanc е само на две минути пеша, Бърк не се притеснява от бъдещия хотел LV, който навлиза в неговата територия: „Това ще бъде негова собствена идентичност, собствен сегмент и собствена услуга – напълно различно изживяване“, казва той .

Хей, кой не се радва на малко приятелско състезание?

 

Текст: Рейчъл Кормак/ RR

Copyright © 2023 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X