<
Малдивите оповестиха плановете си за създаването на „плаващ град“

В изказване държавното управление го разказва като „ първия същински плаващ островен град в света – футуристичен пейзаж, който най-сетне е подготвен да стане действителност “.
Строителството ще стартира през 2022 година, като градът ще бъде приключен на стадии през идващите пет години.
Това е обособен план от Hulhumalé - неестествен, повдигнат остров, плануван за водите североизточно от столицата, където пясък е изпомпван от морското дъно, с цел да се сътвори нова земна повърхнина.
В изображенията на Dutch Docklands дизайнът на Плаващия град канализира обичайна малдивска архитектура с цветни фасади на здания, обърнати към морето.
„ Този ​​проект не изисква никаква рекултивация на земята, затова има минимално влияние върху кораловите рифове “, сподели някогашният президент на Малдивите Мохамед Нашид, в този момент ръководител на Народното събрание в страната.
„ Нещо повече, великански нови рифове ще бъдат отгледани, с цел да работят като отбрана. Нашата акомодация към изменението на климата не би трябвало да унищожава природата, а да работи с нея. На Малдивите не можем да спрем вълните, само че можем да се издигнем с тях, " добавя той.
Метеоролозите и климатолозите предвиждат, че нацията от повече от 1000 коралови острова ще бъде значително необитаема до 2050 година вследствие на покачването на морското ниво.
Над 80 % от кораловите острови на Малдивите се намират на по-малко от един метър над морското ниво, което ги излага на риск да бъдат погълнати от непрекъснато надигащата се океанска повърхнина.
Морското ниво се покачва с към 3.2 мм всяка година, като темпът се форсира през последните години.

Източник: https://profit.bg

 

Екскурзия до плаващия град на Малдивите

Copyright © 2024 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X