<
Кои е най-подходящият период за пътуване до Сейшели?

Разположени край източния бряг на Кения, Сейшелските острови се състоят от 115 коралови и гранитни острова. Повечето от тях притежават защитени зони с морски и природни резервати, някои от тях включени в списъка за природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Те са дом на ендемични видове, като гигантските костенурки Aldabra и редките палми Coco de Mer.

Сейшелите  предлагат различни възможности за вашата ваканция - можете да прекарате дните си в разходки из буйните джунгли, да се наслаждавате на перфектните плажове, да се гмуркате в кристалните води.     
Температурата на Сейшели е постоянна - между 24°C и 32°C. Тропическите мусони  диктуват климата на островите и определят сезоните им.   

Периодът от май до октомври е относително сух, достигайки своя връх през юли и август, когато валежите са рядкост, а температурите са средно 27°C. В този период обаче океанът е малко по-бурен.    
От  ноември  до  март  е времето на северозападните мусони, които носят със себе си по-топло време и началото на дъждовния сезон, като валежите са най-обилни през декември и януари.     
Този период е последван от  най-топлия месец април, когато ветровете утихват и започват да променят посоката си.
 
Какво интересно можете да видите в различните периоди от годината:
Ако искате да проследите как застрашените костенурки Hawksbill се излюпват от яйцата си и се отправят към океана, планирайте пътуването до Сейшелските острови между януари и март. Може да се включите в програми за наблюдение на костенурки или да отседнете в хотели като Banyan Tree Seychelles и Constance Lemuria. По бреговете и плажовете на тези хотели гнездят костенурките и можете да наблюдавате излюпването на мъниците им без да се присъединявате към специална програма.   

Април е един от най-добрите месеци за пътуване до Сейшелските острови. Времето е топло, ветровете са тихи и условията за гмуркане са отлични! Ще имате възможност да наблюдавате различни видове птици, които гнездят на островите, а по това време на годината е техния размножителен период. Друга причина за посещение на островите по това време на годината е Международният карнавал на Сейшели, както и креолският фестивал, които се провеждат в столицата Виктория. И двата фестивала предлагат забавни  улични паради и плажни партита.
Периодът от май до август е висок сезон за Сейшелските острови. Ако планирате пътуването си през тези месеци е препоръчително да изберете настаняване по западното крайбрежие. Периодът е подходящ за релаксираща почивка, за плуване, за гмуркане и други водни спортове, както и за приключения в джунглите.
Месец септември  е  подходящ за сърфиране, за гмуркане с шнорхел, за дълбоководно гмуркане и наблюдение на китови акули. През септември се провежда регатата Round Table Beau Vallon Regatta. Събитието е едно от най-важните от календара на Сейшелските острови, като включва и състезания с яхти,  изпълнения на живо от местни музиканти.
От октомври до декември е сезонът за гнездене на костенурките Хоксбил. Стотици женски костенурки се отправят към различните плажове по островите, за да снасят яйцата си. Най-доброто място за престой през тези месеци е на източния бряг, за да се избегнат северозападните мусони.
 

 

 

 

Copyright © 2021 Chance Travel | Изработка IWA
Този уебсайт използва бисквитки! Бисквитки Политика за поверителност X