Кога да посетим Малдивите ?


maldivite

 

_________________

 

Природата сякаш се е наговорила и е решила да компенсира Малдивите заради това, че имат толкова малка територия и ги е дарила с благословен климат и вълшебна природна красота. Островите са подходящи за посещение по всяко време на годината. Температурите целогодишно са между 24 и 33°C. Климатът е тропически и като цяло е доста влажен, но не се усеща осезателно поради постоянния бриз. Преобладават два сезона – сух (времето е по-добро за туризъм от декември до края на март. Тогава няма толкова валежи и слънчевите часове са повече.) и дъждовен ( от април до ноември е сезонът на мусоните дъждове и е по-дъждовно. Валежите са 2 540 милиметра на север и 3 810 милиметра на юг.


Ако обичате да се гмуркате най – подходящото време от годината е в периода от май до ноември, животът в рифа е много по-разнообразен и има по-добра видимост от западната страна на всеки атол, а от декември до април – от източната му страна. Сезонът на сърфистите е от март до октомври – тогава курортите предлагат най-изгодни цени.


Ако искате да прекарате известно време в столицата Мале или в други обитавани острови, имайте в предвид, че е добре да избягвате празника Рамазан, местното население е мюсюлманско и по това време повечето ресторанти са затворени, а хората не чак толкова гостоприемни, както през останалото време от годината.


Най – горещия период в годината е от февруари до април и всички курорти на островите работят на пълен оборот. Цените са най – високи от средата на декември до началото на февруари, заради Коледните и Новогодишни празници. Цените са най – ниски в слабия сезон, когато няма много туристи и е сезонът на бурите и дъждовете от от май до ноември. Тогава цените са най-изгодни, с изключение на месец август.


Виж тук, какво е времето сега: www.accuweather.com/en/mv/maldives-weather